Jump to content
mycsculptures

Layer view much different then normal view.. what happened?

Recommended Posts

Posted · Layer view much different then normal view.. what happened?

Hello,

I m trying to print a regular round base... it has all kind of polygons and segments but the top of the base is previewed in "layers" as hollow... anybody has an idea whats going on ?

base1_zpsgr2mnlz7.png

base2_zpsymb0qvqk.png

base3_zpswzgmptsq.png

Thank you guys !

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited) · Layer view much different then normal view.. what happened?

Have you looked at your model in x ray View to see if there are errors with your model?

Make sure you haven't turned off top/bottom layers.

Edited by Guest

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Layer view much different then normal view.. what happened?

Hi,

This problem is due to your saving quality in your CAD software.

You can limit the polygon number and by this way you have a model like this one, with "plate" angles.

So just save it in higher res !

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Layer view much different then normal view.. what happened?

Again, look at it in xray view. Anything that is red (not blue or white) is a problem.

Make sure spiralize is turned off. Make sure top/bottom are both checked. You might want to also make sure infill % is > 0 but that is not mandatory to get a top in the slice view.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!