Jump to content
erl

Cure All Version Crash on my system. Please Help

Recommended Posts

Posted · Cure All Version Crash on my system. Please Help

Hi! I cant seen to get my Cure to run. I tried Cura 2.1.2 and it crash ( Cura.exe has stopped working )

I also tried all the older version of cura and it also crash ( pythonw.exe error ) I updated my graphic card but still having the same problem. I really dont know what to do. Please help.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Cure All Version Crash on my system. Please Help

i have the same issue since yesterday!

I tried everything, the 2.1.2 release give me this "cura.exe has stopped working" and 15.x.x give back "pythonw.exe stopperd working" or something like that...

Before i had no problem at all, i do not change anything on my pc recently...

Im using win10 64bit btw

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Cure All Version Crash on my system. Please Help

You didn't update your drivers. Try that.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Cure All Version Crash on my system. Please Help

Have the same problems.

And there are no driver updates for my pc.

Getting a bit crazy of all the problems my ultimaker 2 has lately.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Cure All Version Crash on my system. Please Help

Cura 2.x needs a higher version of openGL, so if your video card is to old it simply can't be supported.

As for old cura issues, I have no idea what could be the culprit there. I only did a tiny bit of work on that.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Cure All Version Crash on my system. Please Help

i updated my gpu driver to the latest (im using a radeon HD7870, win10_64bit) and the problem remains...

This time Cura crash after 20sec or so, before was crashing after 4 or 5sec.

i am reading now the cura log and see these lines:

2016-07-08 09:56:17,329 - DEBUG - Attempting to kill the engine process

2016-07-08 09:56:17,329 - DEBUG - Killing engine process

2016-07-08 09:56:17,331 - DEBUG - Engine process is killed. Recieved return code 1

2016-07-08 09:56:17,331 - INFO - Backend crashed or closed. Restarting...

2016-07-08 09:56:17,433 - DEBUG - Attempting to kill the engine process

2016-07-08 09:56:17,471 - INFO - Started engine process: C:\Program Files\Cura 2.1\CuraEngine.exe

2016-07-08 09:56:17,505 - DEBUG - Backend connected on port 49674

2016-07-08 09:56:31,718 - DEBUG - Autosaving preferences, instances and profiles

i notice that those lines are repeted every time the program crashes, maybe the problem is CuraEngine.exe?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Cure All Version Crash on my system. Please Help

Did your Antivirus recently update itself?

Have you tried disabling your Antivirus and then running Cura?

I haven't seen any stealthy updates by Windows 10 recently, so its (probably) not that.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Cure All Version Crash on my system. Please Help

Nope, that's normal behaviour.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Cure All Version Crash on my system. Please Help

PROBLEM SOLVED!!!

it was a program called "PlaysTV" that made cura crash...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Cure All Version Crash on my system. Please Help

-_-u... It is the PlaysTV. THANKS iCe_00 ! After uninstall it. I haven't got that problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Cure All Version Crash on my system. Please Help

-_-u... It is the PlaysTV. THANKS iCe_00 ! After uninstall it. I haven't got that problem.

 

No need to unistall, just close it when you don't need it ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Cure All Version Crash on my system. Please Help

Hello guys i have just installed cura 2.6.2 and i have some crash issues:

This is the cura log:https: www.dropbox.com/s/4stwx3f1wqky1oq/cura.log?dl=0

and this the dxdiagnose txt:https: www.dropbox.com/s/68zjbl9dp30ybyc/DxDiag.txt?dl=0

please i need your advice. Thanks in advance...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...