Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Firmware reboot/setup timeout


Recommended Posts

Posted · Firmware reboot/setup timeout

Hello, I have a question. I have a Ultimaker original with extruder upgrade and a custom built heated bed. The printer was working well until today where it printed and would stop in the middle of the print. I tried to update the firmware and now it says that there isn't any bautrate detected. I did use a custom firmware before and I would like to reset the stored firmware in the ultimate or reboot the adruino to have the custom and before 7/15/2014 drivers.

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Firmware reboot/setup timeout

    So I figured out the problem. The machine when powered on still had the motors moving at a very small rate. Very hard to detect. So I tested the board and found indeed the problem was with the Adrino. So I removed it and manually reseted the board and added the custom firmware to set it up. Then I put everything back together and reconnected the adrino back to the ultimate board and now the is communications to the Ultimaker.

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Firmware reboot/setup timeout

    So now what's happening is if I have the heated bed running, it will heat up and after a few layers will stop completely. If I leave it off, it continues but doesn't stick to the bed as well and eventually comes off. Im not quite sure if its too much for the Adriano to handle the two things at once. S I was hoping to get it back using the heated bed running when it printing. Also the live editing of temps and other stuff in the printing window.

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    ×
    ×
    • Create New...