Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

New Ultimaker 2+ turns off midprint


Recommended Posts

Posted · New Ultimaker 2+ turns off midprint

I am printing casings for electronics. With my new Ultimaker 2+ I made 3 successful prints. However, when trying to print 4th time my Ultimaker2+ just turned off mid-print. My previous prints differed in material, settings and nozzle size so I doubt there is problem in settings. Current model I am trying to print with PLA and 0.8 nozzle (with standard fast print settings available in CURA) and it fails during first layer print (no error just turns off).

While I am writing this post I am trying to print this model again.

Any ideas?

Cheers, Domagoj.

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · New Ultimaker 2+ turns off midprint

    As Didier says.

    I also had this once when the 230V power cable came loose from the power supply. After that I made a clamp from steel wire, so that the power cable can never detach by itself. Never happened again.

    Also, on the Ultimaker2 (I don't know about the plus), the little power connector at the back of the printer needs to *click* into place. Otherwise it is not inserted deep enough.

    I would check these first.

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    ×
    ×
    • Create New...