Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Cura 2.3.0 (release) Bug - profiles are not importing


Recommended Posts

Posted · Cura 2.3.0 (release) Bug - profiles are not importing

I have just installed the Release version on my printer laptop rather than my test laptop where I have been using 2.3.0 Beta for some time. I tried to import all my profiles, about 12 of them. Cura told me a profile had successfully been imported but it is not there.

Quite urgent as I cannot really use the Release version without the profiles - and the effort to create 12 profiles to get this working is not attractive!!

No idea if this worked on the Beta version as I did not have any to import when first loaded.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
Posted · Cura 2.3.0 (release) Bug - profiles are not importing

 

@yellowshark: In the meantime you could just look at the profiles themselves without importing them. I think they are zipped text files. And since the profiles aren't fully exported but just a diff to the default profile (which I think is a big mistake), you can see which settings you need to apply.

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura 2.3.0 (release) Bug - profiles are not importing

    That's weird. Where was it located on your machine?

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura 2.3.0 (release) Bug - profiles are not importing

    ~/Appdata/Local/Cura/Cura.log

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura 2.3.0 (release) Bug - profiles are not importing

    where do you want me to send it?

     

    DM is fine.

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura 2.3.0 (release) Bug - profiles are not importing

    Experiencing same issue here.

    I can send you the log if it would help the effort.

    cheers

    chris

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura 2.3.0 (release) Bug - profiles are not importing

    Also, when a new printer is created, Cura does not recognize it when restarted.

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura 2.3.0 (release) Bug - profiles are not importing

    It is working with 2.3.1which I loaded yesterday. There is a funny though; I am in conversation with Support and will report back once that is resolved or I find out what I am doing wrong.

    BTW you need to change file suffix .inst.cfg to .curaprofile when you import. I do not know for sure but if you Export I assume Cura does that.

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted (edited) · Cura 2.3.0 (release) Bug - profiles are not importing

    v2.3.1 seems to have fixed the profile import issue.

    chris

    Edited by Guest
  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura 2.3.0 (release) Bug - profiles are not importing

    v2.3.1 is also VERY slow to load. I've got a fairly fast machine with an SSD and it never takes less than 30 seconds.

    cd

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Cura 2.3.0 (release) Bug - profiles are not importing

    I have the same problem but I've just updated Cura to 2.4. I'm trying to import this profile for the mp select mini, every time I import the file it gives me a success popup but then the profile is not available to select. Any ideas? 5a3335bccf52b_ScreenShot2017-04-13at16_33_19.png.ad80bf64d9925d63eb929daee37bf0cd.png

    5a3335bccf52b_ScreenShot2017-04-13at16_33_19.png.ad80bf64d9925d63eb929daee37bf0cd.png

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    ×
    ×
    • Create New...