Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts
Marrut

gewicht van benodigd filament

Recommended Posts

Hoi,

Ik werk met een ultimaker 2 en nieuwsgezind als ik ben, heb ik de cura 2.4 beta geïnstalleerd.

In cura 2.3 kreeg ik naast de benodigde meters ook het benodigd gewicht te zien om een print te maken.

(hoe ik dat voor elkaar gekregen heb weet ik niet)

In cura 2.4 echter krijg ik het niet klaar om hier ook het gewicht te zien te krijgen.

Wel als ik als printer de ultimaker 2+ selecteer, is dit een issue in de software? een instelling die ik over het hoofd zie, of is het gewoon zo dat het gewicht niet getoond wordt als ultimaker 2 als printer geselecteerd is?

Groeten,

Martin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi peggyb, bedankt voor de tip, maar werkt niet als ultimaker 2 als printer eselecteerd is. Als ik een ultimaker 2+ selecteer gaat het wel en krijg ik het gewicht. Als ik terug naar ultimaker 2 ga verdwijnt het gewicht. Lukt zo ook wel natuurlijk om de kostprijs te berekenen maar is met een omweg.

Groeten,

Martin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ga naar de "machine settings" en verander de GCode Flavor naar Reprap.

Het idee van de UM2 (zonder plus) met UltiGCode is dat je op de machine bepaalt met welk materiaal je print. Cura weet daar dus niet van, en kan niet weten wat het soortelijk gewicht is van het materiaal dat je gaat gebruiken. Vandaar dat er geen gewicht wordt vermeld als je een UM2 met UltiGCode gebruikt.

Voor de UM2+ is het idee van UltiGCode een beetje achter gelaten. Het blijkt namelijk dat je voor prints met verschillende materialen echt anders moet slicen voor het beste resultaat; meer dan je in de printer in kan stellen. Dus voor de UM2+ (en de UM3) is er in Cura weer een materiaal-selectie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Our picks

  • Ultimaker Cura | a new interface
   We're not only trying to always make Ultimaker Cura better with the usual new features and improvements we build, but we're also trying to make it more pleasant to operate. The interface was the focus for the upcoming release, from which we would already like to present you the first glance. 
    • Like
   • 122 replies
  • "Back To The Future" using Generative Design & Investment Casting
   Designing for light-weight parts is becoming more important, and I’m a firm believer in the need to produce lighter weight, less over-engineered parts for the future. This is for sustainability reasons because we need to be using less raw materials and, in things like transportation, it impacts the energy usage of the product during it’s service life.
    • Like
   • 12 replies
×

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!