Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Ultimaker 3 no video


fabreax
 Share

Recommended Posts

Posted · Ultimaker 3 no video

Hi Fabreax, thank you for your post.

Do the other 2 Ultimaker 3's broadcast a feed that you can access via Cura?

@Nallath, from a Cura perspective, do you have some tips to test?

@Tomnagel, from hardware perspective, do you have some tips to check if the camera is broadcasting?

Thanks!

Thanks! :)

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Ultimaker 3 no video

    Thanks @SandervG !

    The 2 other UM3 broadcast the video in Cura 2.4 beta 2 :

    But this UM3 does not show anything in Cura while printing even if it prints using wifi too :

     

    Thank you for your answer. In any other situation does your camera work? I have asked our support engineers what would happen if, lets say, a cable would be loose. Would that mean you get a black screen or perhaps what you are seeing now. They would give this a test tomorrow, so I'll let you know.
  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Ultimaker 3 no video

    Usually if the stream isn't there, it's a hardware issue.

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted (edited) · Ultimaker 3 no video

    I'm very disappointed by the Ultimaker 3, again.

    3 Ultimaker bought : many issues on each one !

    Edited by Guest
  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Ultimaker 3 no video

    Hi Fabreax,

    Thank you for your message. I'm sorry to hear about the difficulties you are facing. You are not very lucky in this regard, please allow us to help you and get everything in working state as it should and you can enjoy the fruits of having the Ultimaker 3!

    About your camera, I understood there could be a bug where the camera is not working, but by simply rebooting your Ultimaker this should be fixed. I am guessing you have already tried this?

    We have tried to replicate your situation, and our test engineer had similar results after unplugging the camera from the Olimex board.

    You could check to see if the cable is still properly inserted. If you do, make sure the power supply is detached from your Ultimaker and it happens ESD safe. This is very important as the Olimex board is rather sensitive and I don't think you want to cause any more issues right :)

    I will send you a DM with a picture of the Olimex board, so you know what to look for. I rather do it like this, so we don't motivate any people to open up their electronics, without us having had the opportunity to give them the proper warnings ;)

    Lastly, if you could send me the log I would be happy to have a look at those. There should also be some information in there.

    You can access the log by:

    System - Maintenance - Diagnostics - Store logs to USB

    Good luck, and looking forward hearing from you!

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted (edited) · Ultimaker 3 no video

    Hi,

    Restarting does not solved the issue. I don't think it's an hardware issue. Why ?

    Because I sometimes have the issue too on another UM3. I can ping the UM3 but the link http://UM3IP:8080/?action=stream  displays a connection refused : ERR_CONNECTION_REFUSED

    Edited by Guest
  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Ultimaker 3 no video

     

    @SandervG, should I open the UM3 and verify the cable ? How to be ESD safe ?

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Ultimaker 3 no video

    Hi Fabreax, I will send you some guidelines in a DM on how to work ESD safe! Thank you.

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Ultimaker 3 no video

    Thanks @SandervG. Before opening the UM3. Do you have read that "sometimes" I can ping another UM3 but the link http://UM3IP:8080/?action=stream'>http://UM3IP:8080/?action=stream'>http://UM3IP:8080/?action=stream'>http://UM3IP:8080/?action=stream displays a connection refused : ERR_CONNECTION_REFUSED

    Sometimes http://UM3IP:8080/?action=stream displays the video on this other UM3. The camera works (video is sometimes available), the network works (ping), but the video is not available.

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Ultimaker 3 no video

    Hi @Fabreax, thank you for your message.

    If I understand it correctly, your Ultimaker 3 (Lets call it UM-A) connects over wifi, but it is just the camera that is not working? If so, I would suggest you check if the cable is loose.

    I am also going to share your post / experience with my colleagues from R&D to get some input from them. Could you give me an overview of what the status is of your other Ultimaker 3's in regard of connectivity > wifi & camera? (Lets call them UM-A, UM-B and UM-C to keep that clear).

    So, UM-A > Wi-fi: Connected. Camera: No.

    UM-B > etc.

    Looking forward hearing from you, and thank you for your time.

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Ultimaker 3 no video

    Thanks !

    UM-A (UM3 Extended) : 192.168.0.100

    ping ok

    http://192.168.0.100:8080/?action=stream displays the video

    --------------------

    UM-B (UM3 Extended) : 192.168.0.101

    IMG_20170209_173918.thumb.jpg.e746e90d0057eeba67d8791b0f36ccd6.jpg

    ping ok

    http://192.168.0.101:8080/?action=stream displays ERR_CONNECTION_REFUSED

    --------------------

    UM-C (UM3) : 192.168.0.102

    IMG_20170209_173936.thumb.jpg.4cd04468b7a9a52e984f6bdff2e33a89.jpg

    ping ok

    http://192.168.0.102:8080/?action=stream displays ERR_CONNECTION_REFUSED but several days ago, I have seen the video !

    IMG_20170209_173918.thumb.jpg.e746e90d0057eeba67d8791b0f36ccd6.jpg

    IMG_20170209_173936.thumb.jpg.4cd04468b7a9a52e984f6bdff2e33a89.jpg

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted (edited) · Ultimaker 3 no video

    Today, http://192.168.0.101:8080/?action=stream displays the video (UM-B) !

    UM-C still does not display video (but the ping is ok).

    Edited by Guest
    • Like 1
    Link to post
    Share on other sites

    Posted · Ultimaker 3 no video

    Hi, the new UM3 firmware has solved the issue !

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Ultimaker 3 no video

    Just for anyone else finding this thread, I also had this problem and updating to the latest firmware also fixed it. Thanks!

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Ultimaker 3 no video

    Hi,

    I've another issue.  The camera works, but I can only see the live stream on the iPhone app (when on the home wifi network). The monitor tab in Cura 3.3.1 shows the print progress, but just greys over when I click in the camera icon.  I've the latest firmware on the UM3 too.  Any ideas?  It was working before on the 3.2.1 release, so it's probably a glitch in this release - has anyone else this problem?

     

    It's a pain, as I was monitoring the print while I was at work and it was printing at home.  I did this through remotely accessing my home network and running Cura.  Now I'm printing blind.

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Ultimaker 3 no video

    Hi,  

     

    myself have issue woth u3 camera. From my iphone it shows details of print but trying to turn on camera its just black window.

     

    also, why i can not access to iphone app when i am not wifi connection? 

     

    What for i need to see what is printing ,  when i at home on same wifi. ? 

     

     

    Thank you

    726C6377-3F7A-4F74-9727-7522B8EEDAC2.png

    92F3A116-426A-46F2-9812-E907F36F2115.png

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Ultimaker 3 no video

    The printer nor the application were designed to work out of your home network; this whether on your computer or phone.

     

    Read this thread;

     

     

     

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Ultimaker 3 no video

    Hello,

     

    Thank you for your replay, I understood already that.

     

    What i about if i can not see anything event on same network. Just black screen as per previews photo?

     

    Thank you

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Ultimaker 3 no video
    10 hours ago, Arturas said:

    Hello,

     

    Thank you for your replay, I understood already that.

     

    What i about if i can not see anything event on same network. Just black screen as per previews photo?

     

    Thank you

    Can you view the camera on your computer?

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Ultimaker 3 no video
    On 10/12/2018 at 9:30 AM, Arturas said:

    Hi,  

     

    myself have issue woth u3 camera. From my iphone it shows details of print but trying to turn on camera its just black window.

     

    also, why i can not access to iphone app when i am not wifi connection? 

     

    What for i need to see what is printing ,  when i at home on same wifi. ? 

     

     

    Thank you

    726C6377-3F7A-4F74-9727-7522B8EEDAC2.png

    92F3A116-426A-46F2-9812-E907F36F2115.png

     

    If you're inside the same network and have a black screen where the camera stream should be, try a Cura Connect reset on the printer.

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Ultimaker 3 no video
    4 minutes ago, fbrc8-erin said:

     

    If you're inside the same network and have a black screen where the camera stream should be, try a Cura Connect reset on the printer.

     

    Do as suggested and reset Cura Connect

     

    Then........

     

    Can you see the camera feed within Cura on your computer?

     

    If yes then you will only be able to see the camera on your phone "only" if on the same wifi network unless you made changes to your network; this is how the application was designed.

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Ultimaker 3 no video

    hi,

     

    No, event on pc i can not see anything. also i try print through network its also not working.

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 11 replies
    ×
    ×
    • Create New...