Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Settings keep changing in CURA 2.1


cloakfiend
 Share

Recommended Posts

Posted · Settings keep changing in CURA 2.1

HI just curious but does anyone have the issue that their saved settings keep changing randomly. Its very annoying, and never happened on the old cure. I just noticed now 3 hours into a print that my fans aren't turning, and checked my cure and low and behold it turned the fans off for some magical reason. Its not the first time either sometimes it decides the nozzle is .35 and divides everything by .35 even if i enter .4 but other times its at .4. The only reason I'm using the newer cure is because i can control the amount of bottom layers to maybe save time but the settings issue is really annoying me.

Even if I save a setting when I restart cura it changes it to whatever it feels like after I boot it up again. SO damn annoying. Anyway, thats my rant over. Damn settings. So stupid.

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Settings keep changing in CURA 2.1

    Have you tried 2.3.1? Quite a lot has been fixed with regards to settings between 2.1 and 2.3. And 2.4 is supposedly going to be released "any day now". Cura 2.1 is "old news".

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Settings keep changing in CURA 2.1

    Any eta, on that 2.4 version, I can't bare this stupid settings nonsense much longer!!!

    One thing i did notice was that if i printed the first layer at the same speed as the rest, rather than slower, I get zero warping around the edges regardless of the glue used! I've learnt something new! lol.

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Settings keep changing in CURA 2.1

    The 2.3 is already stable. Use that for the time being.

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Settings keep changing in CURA 2.1

    Hi i was just wandering if there was a setting for initial layer height, as i use bottom layers at 2 to save time, but it affects ALL bottom layers, not just the ones touching the base which are the ones i want to be affected?

    is this in 2.4 by any chance, i see initial speed and jerk and stuff, but not layer height?

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • The Ultimaker Showcase — October 14. What's new?
        Your dear friends at Ultimaker have some exciting news and insights for you!
         
        • 0 replies
      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 8 replies
    ×
    ×
    • Create New...