Jump to content
Nazdravi

Ultimaker3 web interface problem at initial setup (naming the device)

Recommended Posts

Posted · Ultimaker3 web interface problem at initial setup (naming the device)

Hi,

Ultimaker3 is connected with LAN cable. When connecting to the web interface this provides only "WiFi initial setup". If this is chosen first step is to name the device. Whatever is given as device name is rejected for the reason "only ASCII letters, digits and "-" are valid characters". I tried "LW", "Ultimaker", "LW-Ultimaker". All these names do match the given criteria but all are rejected. The printers firmware is the latest stable by today.

Any ideas on this?

Thanks + regards

Nazdravi

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Ultimaker3 web interface problem at initial setup (naming the device)

Firefox? Pragmatic solution: try a different browser...

(or temporary allow scripting, cookies,... whatever...)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Ultimaker3 web interface problem at initial setup (naming the device)

Firefox? Pragmatic solution: try a different browser...

(or temporary allow scripting, cookies,... whatever...)

 

Thanks for answering. Yes, first try was with Firefox. But same problem with Konqueror (KDEs browser). Such simple task (fillin and processing of a form field) should succeed with any browser.

Thanks + regards

Nazdravi

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Ultimaker3 web interface problem at initial setup (naming the device)

The WiFi setup is designed to be only used during the WiFi setup. If used at any other time, it bugs out and shows this incorrect error message.

We are planning towards a proper website dashboard for the printer.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Ultimaker3 web interface problem at initial setup (naming the device)

The WiFi setup is designed to be only used during the WiFi setup. If used at any other time, it bugs out and shows this incorrect error message.

We are planning towards a proper website dashboard for the printer.

 

Does this mean that the devices web server has no other function than WiFi setup (and this fails)? My printer is in a state where WiFi setup launches automatically (as index page).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Our picks

    • Ultimaker Cura 4.0 | Stable available!
      Ultimaker Cura 4.0 is mainly focused on the improved user interface and cloud integration.
      As always, we want to collect your user feedback for this release. If there are any improvements you can think of, feel free to mention it here and help us to shape the next release.
      • 98 replies
×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!