Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts
SandervG

Ultimaker Session 27 Maart | Exoskelet 'Project March'

Recommended Posts

De volgende Ultimaker Session komt er weer aan. Dus het wordt tijd om te delen wat het onderwerp is van deze editie..

Een Exoskelet!

De TU Delft wordt wel vaker in verband gebracht met innovatieve en indrukwekkende projecten, en dat is dit maal niet anders.

'Project March' is een nieuw project, waar een team achter schuil gaat dat een sportief exoskelet aan het ontwerpen en bouwen is. Het doel wat ze zich hebben voorgenomen is om het parcours van Cybathlon 2017 onder 10 minuten af te ronden. Wedstrijden zoals deze zijn natuurlijk spannend en leuk, maar het is niet ongebruikelijk dat innovaties uit competities later geadopteerd worden in de 'normale' wereld.

Heel leuk en aardig, maar waarom komen ze naar een Ultimaker Session?

Nou wil het net zo zijn, dat Project March ook Ultimaker 3D printers gebruiken om prototypes te maken voor hun exoskelet. Behalve dat ze dit in staat stellen om snel prototypes te maken, onderdelen kunnen passen en testen, moet een exoskelet haarfijn afgesteld en ontworpen zijn om de 'gebruiker'.

De combinatie tussen 3D scannen en 3D printen is hier goud.

Project March komt vertellen waar ze 3D printen voor gebruiken, wat de uitdagingen waren en hoe dat dit te implementeren is in een exoskelet. Ben jij geinteresseerd om meer te weten over exoskeletten, 3D printen en / of prototypen met een Ultimaker, kom dan zeker even langs!

600_459161800.jpeg

Project March neemt een aantal van hun prototypes mee om te presenteren. Helaas was het niet mogelijk het hele exoskelet mee te nemen.

Let er op, Protospace is van locatie veranderd! De nieuwe locatie heeft zelf geen parkeerplaats, maar er liggen er wel 2 vlak om de hoek. Namelijk de parkeergarage aan de Cambridgelaan en de parkeerplaats aan de Padualaan. Wij hebben de vorige keer aan de Padualaan geparkeerd, welke maar een paar minuten lopen was van Protospace. We zijn wel eerst de ingang 2 keer voorbij gereden, daarom hebben we deze aangegeven op de kaart hieronder, bij de grote blauwe stip aan de Leuvenlaan.

600_459161639.jpeg

Datum: 27-03-2017.

Locatie: Protospace, Padualaan 99

Planning:

17.00 - 18.00 Deuren open. Je kan ook gezellig mee eten (10 euro pp, cash or card)

18.30 - 19.00 Presentatie

19.00 - 21.00 Naborrelen

22:00 Einde

We zouden het op prijs stellen als je kon RSVP'en via deze link. Bedankt!!

Edited by Guest

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Our picks

  • How to 3D print with reinforced engineering materials
   Ultimaker is hosting a webinar where we explain how you can achieve and maintain a high print success rate using these new reinforced engineering materials. Learn from Ultimaker's Product Manager of Materials and top chemical engineer Bart van As how you can take your 3D printing to that next level.
   • 2 replies
  • "Back To The Future" using Generative Design & Investment Casting
   Designing for light-weight parts is becoming more important, and I’m a firm believer in the need to produce lighter weight, less over-engineered parts for the future. This is for sustainability reasons because we need to be using less raw materials and, in things like transportation, it impacts the energy usage of the product during it’s service life.
    • Like
   • 12 replies
×

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!