Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Problem (imho) with STL loading in 2.4


Recommended Posts

Posted (edited) · Problem (imho) with STL loading in 2.4

a question/complaint/remark whatever, but I don't like it :(.

I don't complain that often, but I guess this is something for HQ to look into.

Loading the same stl in 2.4 and 15.04.5 gives a difference. manually added supports are not shown nore printed in 2.4. What happened here?

5a3329be9081f_KnipselUMorg15_04.thumb.JPG.509e53c1f178c6fcc4aa30476d4521b4.JPG

5a3329bed5a84_KnipselUM32.4.thumb.JPG.8d1483110f0027dd1ea6a1e5e0b9842f.JPG

In the meantime, I try to upload the stl somewhere...

https://www.youmagine.com/designs/stl-problem-in-cura-2-4

Inserted a youmagine link, notice the 3d view showing the supports

Regards Kees

5a3329be9081f_KnipselUMorg15_04.thumb.JPG.509e53c1f178c6fcc4aa30476d4521b4.JPG

5a3329bed5a84_KnipselUM32.4.thumb.JPG.8d1483110f0027dd1ea6a1e5e0b9842f.JPG

Edited by Guest
  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Problem (imho) with STL loading in 2.4

    Hi Kees,

    What is the wall thickness of the manually added support? Is it 0.4mm? In that case in Cura 1.5.4 changing the line width to 0.39 was good enough in 1.5.4 but in 2.4 it is not. In 2.4 you need to change the nozzle size to 0.38 to get walls of 0.4mm.

    I regulary use objects with 0.4mm lines.

    Regards,

    Eric

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Problem (imho) with STL loading in 2.4

    Well, Cura already died for your sins; You don't have an active quality profile (as visible from not having a name in the profile dropdown) which means something already went horribly wrong.

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Problem (imho) with STL loading in 2.4

    Hi Kees,

    What is the wall thickness of the manually added support? Is it 0.4mm? In that case in Cura 1.5.4 changing the line width to 0.39 was good enough in 1.5.4 but in 2.4 it is not. In 2.4 you need to change the nozzle size to 0.38 to get walls of 0.4mm.

    I regulary use objects with 0.4mm lines.

    Regards,

    Eric

     

    I checked the Thickness it's 0.7mm so should be no problem.

    The thickness problem could show after slicing, but until now never happened in solid view..

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Problem (imho) with STL loading in 2.4

    Well, Cura already died for your sins; You don't have an active quality profile (as visible from not having a name in the profile dropdown)  which means something already went horribly wrong.

    [/quote

    :( That's a minor detail ;) .

    The values change with the profiles, My own profiles do show, the standard UM ones don't

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    ×
    ×
    • Create New...