Jump to content
Sign in to follow this  
muthm

Marlin Builder returning 0 kb files

Recommended Posts

Posted · Marlin Builder returning 0 kb files

I am using Daid's Marlin Builder: http://daid.eu/~daid/marlin_build/

The only thing I am chaning from default is the heated bed tempature sensor 100k

When building the code the hex file and the windows zip files are 0k only the h file contains some code.

What am I doing wrong?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Marlin Builder returning 0 kb files

You did nothing wrong, the server is breaking down. (quite literal)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Marlin Builder returning 0 kb files

You'll have to build it the hard way - yourself. google marlin. There are at least 2 detailed posts out there that describe how to build it yourself with step by step instructions. There's a lot of steps (e.g. you need the arduino IDE) but it's not too bad. I was able to do the whole thing (including lots of time reading the configuration.h file) in about an hour. The configuration.h file is where you set things like heated bed settings.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Marlin Builder returning 0 kb files

Thanks Gents. So it is the hardware way than.

I did some Ardunio programming before, so should be OK. Got the Marlin package, changed the Configuration.h to include the heated bed and the source compiles (I left everything else as is as the builder looks to have the same settings). I will upload it later to the board in the UM, hopefully it all works.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Marlin Builder returning 0 kb files

I am struggling. Somehow I can not get the bed pins to issue 12V. In Cura I can still only see the temp of the extrusion head (not sure that is expected). M105 wont give me the temp read out in terminal

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Marlin Builder returning 0 kb files

Cura should notice the bed when you connect (when you hit print icon). Either you aren't sending the version of marlin that you built or the Configuration.h file isn't quite right. I'll post my Configuration.h which works for heated bed. Feel free to post yours also.

Here is mine:

http://gr5.org/Configuration.h

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Marlin Builder returning 0 kb files

Any plan to make it work again, or should i start thinking about doing it the hard way?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Marlin Builder returning 0 kb files

Any plan to make it work again, or should i start thinking about doing it the hard way?

 

I lost some essential files. And it's not my main priority. I have a corrupt database for something else to recover first.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Our picks

    • Ultimaker Cura 4.0 | Stable available!
      Ultimaker Cura 4.0 is mainly focused on the improved user interface and cloud integration.
      As always, we want to collect your user feedback for this release. If there are any improvements you can think of, feel free to mention it here and help us to shape the next release.
      • 11 replies
×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!