Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts
RutgerSaxion

Stepper motors werken niet meer, na onderhoud.

Recommended Posts

Hallo allemaal,

Het probleem begon allemaal na een niet werkende "fan".

De middelste fan in de printkop draaide niet meer. Daardoor hebben we onderhoud gepleegd.

De kabel was kapot gegaan dichtbij de motherboard en deze hebben we vervangen. Nadat we de mother board weer gemonteerd hadden. Leek alles het te doen. Scherm ging aan, maar wanneer we op print drukte draaide motors niet en kregen we een Z-switch error. Daar in tegen doet de rest het wel. De builplate, de fan's en sensoren werken naar behoren.

Mijn vraag is :

Zou het kunnen zijn dat we per ongeluk ergens kortsluiting hebben gemaakt op de motherboard?

De aansluiting van de stepper motoren zijn bruinig gekleurd maar dit lijkt me gebruikelijk.

Hoe kan ik dit oplossen?

Specs:

Ultimaker 2 upgraded met de laatste firmware update.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Our picks

    • Taking Advantage of DfAM
      This is a statement that’s often made about AM/3DP. I'll focus on the way DfAM can take advantage of some of the unique capabilities that AM and 3DP have to offer. I personally think that the use of AM/3DP for light-weighting is one of it’s most exciting possibilities and one that could play a key part in the sustainability of design and manufacturing in the future.
        • Like
      • 3 replies
×

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!