Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

why am i getting Stringing despite having made no changes?


billplate

Recommended Posts

Posted · why am i getting Stringing despite having made no changes?

As i said i haven't made any changes to anything, it's the same machine, the same filaments and the same settings. but all of a sudden i have quite pronounces string issue.

i assume there is a direct or indirect problem with retraction. but i cant find anything! it looks to to be working normally.

i have not disabled retaction and can see the feeder / filoment doing the motions.

ive played around with temperature and retraction settings which seems to have little affect.

I've taken apart and reassembled the feeder despite it seeming to be fine anyway.

and I ive removed and reinserted the bowden tube, in case there was movement.

any thoughts?

be3e82eb2a257b620d2cf231728483c6_preview_featured.jpg

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · why am i getting Stringing despite having made no changes?

    I have experienced this sort of problem before its solved by lowering the print temperature, but I can't explain why this should suddenly appear, have you printed this model before ?

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · why am i getting Stringing despite having made no changes?

    I have experienced this sort of problem before its solved by lowering the print temperature, but I can't explain why this should suddenly appear, have you printed this model before ?

    ill give the temperature anther go then. Its not the model, happens with every ting i print.

  • Link to post
    Share on other sites

    Archived

    This topic is now archived and is closed to further replies.

    ×
    ×
    • Create New...