Jump to content

Probleem met upgrade


JvD

Recommended Posts

Posted · Probleem met upgrade

Beste specialisten,

Ik heb afgelopen weekend mijn UM2 omgebouwd naar een UM2+. De nieuwe kop is echter breder dan de oude. Daardoor slaat de kop in de home position tegen de linker zijwand. Ik heb dit voorlopig opgelost door een dopje op het zwarte blokje te plakken waarin de y-as rust. Daardoor wordt de x-stop eerder ingedrukt. Ik kan me echter niet voorstellen dat dit de goede oplosing is om zo'n dure upgrade aan de praat te krijgen. Hoe kan het beter?

Alvast bedankt voor jullie advies!

Met vriendelijke groet,

Jan van Die

 • Link to post
  Share on other sites

  Posted · Probleem met upgrade

  Ik heb zelf de upgrade nooit uitgevoerd, dus of daar iets fout gegaan is kan ik je niet zeggen. Zelf heb ik wel vaker de switches wat omgebogen zodat op een ander moment de stops geraakt worden.

 • Link to post
  Share on other sites

  Posted · Probleem met upgrade

  Ik heb de upgrade zelf wel uitgevoerd, en ik weet niet anders dan dat de nieuwe kop met fan-shroud even breed is als de oude kop met fan-shroud (maar heb het niet opgemeten, want het paste gewoon).

 • Link to post
  Share on other sites

  Posted · Probleem met upgrade

  De kop is van 9,5 naar 9,8 cm gegroeid. De switch verbuigen gaat niet, want dan mist hij het zwarte blokje. Misschien kan ik het lipje ergens mee verlengen.

  Ik heb inmiddels een tweede vraag: ik heb nu al twee keer een printje gevonden met een dikke druppel erop als besluit. Kennelijk wordt de kop niet snel genoeg weggehaald als de print klaar is en druipt er nog iets uit. Bevatten de gcodes die Cura destijds voor de UM2 heeft gemaakt misschien andere afsluitinstructies en moet ik al mijn STL's opnieuw door Cura halen met de UM2+ als bestemming?

 • Link to post
  Share on other sites

  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now
  • Our picks

   • UltiMaker Cura 5.4 stable released
    The full stable release of UltiMaker Cura 5.4 is here and it makes it easier than ever to remove brims and supports from your finished prints. UltiMaker S series users can also look forward to print profiles for our newest UltiMaker PET CF composite material!
     • Like
    • 58 replies
  ×
  ×
  • Create New...