Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Problema con "Initial Layer Height"...


Mike_Maker
 Share

Recommended Posts

Posted · Problema con "Initial Layer Height"...

Salve a tutti,

sembrerebbe che Cura 2.7.0 non gestisca correttamente il valore inserito nel campo "Initial Layer Height" che dovrebbe essere uguale alla distanza tra ugello e piano di lavoro.

Il gcode generato con il valore standard "Initial Layer Height" di 0.3 mm stamperà il primo "layer" spostando l'asse Z a 0.3 mm e ciò non è corretto... così facendo l'altezza del primo layer sarà di ben 0.6 mm!

L'errore si ripete ovviamente per i layer successivi.

Il problema non è tanto che l'oggetto creato sarà più alto quanto piuttosto una pessima adesione del primo layer.

Si potrebbe rimediare livellando il piano a stretto contatto dell'ugello (ma mi pare una pessima idea) oppure impostando un offset per Z cosa che mi pare Cura non consenta.

Qualche idea?

Grazie in anticipo per le risposte,

Mike

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 11 replies
    ×
    ×
    • Create New...