Jump to content
Sign in to follow this  
alleniverson

X axis can`t move,gears can work,why?

Recommended Posts

Posted · X axis can`t move,gears can work,why?

When beginning printing ,some thing was between stepmotor and stop-end on the X axis.I got it off the X axis.Then it can`t work well.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · X axis can`t move,gears can work,why?

I don't understand. Is it the "endstop" that is broken? How do you know?

Or is the X-axis making noises but it won't move?

To isolate only the X-axis, run cura, skip over the wizard, click the "prepare" button and then the "print" button next to the "prepare" button. This opens a new window. In that window go to the movement tab and move *only* the Y axis. Move it 10mm at a time in both directions. Do you hear any noise? What moves? What doesn't move?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Our picks

    • Ultimaker Cura 4.0 | Stable available!
      Ultimaker Cura 4.0 is mainly focused on the improved user interface and cloud integration.
      As always, we want to collect your user feedback for this release. If there are any improvements you can think of, feel free to mention it here and help us to shape the next release.
      • 98 replies
×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!