Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

SolidWorks plugin (official thread)


Recommended Posts

Posted · SolidWorks plugin (official thread)
3 minutes ago, AbeFM said:

I see you have "prepare for printing" - I'm assuming this is orientation? - but I don't know if it will smooth out the steps.

 

How do you mean? Is the question, whether the 3D-printing profiles I introduces are now detailed enough?

Please install the 0.5.0 release of the plugin. It should really give more detailed models than before with the profiles, which have been introduced by SolidWorks!

  • Link to post
    Share on other sites
    • Replies 255
    • Created
    • Last Reply

    Top Posters In This Topic

    Top Posters In This Topic

    Popular Posts

    Hello Thomas hope all is well.  Just thought I'd drop you a line to let you know that your plugin is working very well in Cura 4.0.0 and SolidWorks 2019 SP2.  I really appreciate that now it has the a

    That's a bug that has been fixed for Cura 4.0 (https://github.com/Ultimaker/Uranium/commit/b58ce0caa494fc8c798d869a612f12e259b91eb7#diff-e85a1a432b40396c54ca875559096df3)

    Not as far as I'm concerned.  I'm used to working with either unit.  Can't speak for AbeFM

    Posted Images

    Posted · SolidWorks plugin (official thread)
    2 minutes ago, AbeFM said:

    "Invalid File
    Failed to load <file-with-path>"

    Can we please debug this? The really should not happen!

     

    2 minutes ago, AbeFM said:

    Can you point me in a good direction so I can get back to the topic of angular accuracy? :-)

    Sure, but let's keep the focus on getting the plugin working (again) :) 

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · SolidWorks plugin (official thread)

    I have installed the 0.5.0 plugin for SolidWorks, but it does not work.  Here's the error message I receive:

    5a832348729fe_LoadFailure.JPG.1b0dbdfaded77c93ee881ae653028f5e.JPG

     

    It really looks interesting now that the resolution can be set to something more detailed than the "Fine" setting from SW.

    I'm on SolidWorks Standard, 2018 SP 1.0

     

    In the mean time, how do I return to 0.3.7?

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · SolidWorks plugin (official thread)

    Could you both send me your logs?

     

    26 minutes ago, XYZDesignPro said:

    In the mean time, how do I return to 0.3.7?

    Go to the plugin directory in the configuration directory and remove the CuraSolidWorksPlugin directory inside it, while Cura is closed.

    After that start Cura again and install the plugin from the plugin browser.

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · SolidWorks plugin (official thread)

    Sorry to be so dense, but where is the location of the logs and the configuration directory?*|

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted (edited) · SolidWorks plugin (official thread)
    39 minutes ago, XYZDesignPro said:

    Sorry to be so dense, but where is the location of the logs and the configuration directory?*|

    Good that you are asking! You can find the configuration directory by using Cura itself.

     

    Screenshot_20180213_213137.thumb.png.729ea68f7f46aeae59c1fe144fe66208.png

     

    After clicking on it Windows Explorer should appear and you will find the directory called "plugins".

    But before removing the plugin, don't forget to close Cura.

    Oh, and in the configuration folder you can also find the log, which is a file called "cura.log".

     

    Wish you success and don't hesitate to ask more questions!

    Edited by thopiekar
    Adding correct screenshot
  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · SolidWorks plugin (official thread)

     

    Log file attached

    cura.log

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · SolidWorks plugin (official thread)
    16 minutes ago, XYZDesignPro said:

    Sadly I can't see any line, which is indicating an error or so.

    Would you mind if I could take a look using a TeamViewer session?

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · SolidWorks plugin (official thread)

    I have team viewer installed on my system.  What time did you have in mind?  It is 2:50 P.M. PST (West coast of the U.S.)

    • Like 1
    Link to post
    Share on other sites
    Posted · SolidWorks plugin (official thread)

    I guess I found the issue together with someone on GitHub:

    https://github.com/thopiekar/CuraSolidWorksPlugin/issues/48

    and the fix:

    https://github.com/thopiekar/CadIntegrationUtils/commit/5ab985c2b879bf201160e5734c4897bf5e0a29d7

    The problem is visible in the screenshot below:

    image.thumb.png.e67933b4c980d6e2cd246e9d8fba2b02.png

    Within my plugin, I'm asking Cura (Python to be precise), where the temporary directory is.

    Well, as you can see the first answer is "None" (as known as "Nothing" on VisualBasic, which makes more clear that there is just nothing behind this variable).

    However, because of a feature (even if it is the allowance to send usage info) or something else on my side tempfile.gettempdir() gets called, which fills this variable with content.

    So when I'm using the plugin it works. However, using tempfile.gettempdir() is the correct way, so I replaced it.

     

    Since I use this section of getting the temporary directory across all my CAD plugins, all of them should be broken in these cases.

    I fixed the issue and packaged a new version for you, which will be online soon. Hope this will fix the current problems you have.

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted (edited) · SolidWorks plugin (official thread)

    0.5.1 is online:

    https://thopiekar.eu/download/CuraSolidWorksPlugin-0.5.1.curaplugin

    Edited by thopiekar
  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · SolidWorks plugin (official thread)

    The link still points to 0.5.0 no 0.5.1*|

    • Like 1
    Link to post
    Share on other sites
    Posted · SolidWorks plugin (official thread)
    1 minute ago, XYZDesignPro said:

    The link still points to 0.5.0 no 0.5.1*|

    Oops ':D The forum software is not getting my friend easily..

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · SolidWorks plugin (official thread)

    Sorry, but it still fails with the same error message:

    image.png.df4a278527f8376109780f5a780bc20e.png

    • Like 1
    Link to post
    Share on other sites
    Posted (edited) · SolidWorks plugin (official thread)

    @XYZDesignPro Which SolidWorks version are you using? According to the issue (https://github.com/thopiekar/CuraSolidWorksPlugin/issues/48#issuecomment-365449120), the plugin crashes while using 3MF. Cura's file-reader returns nothing, so could you be so kind, since I don't have SolidWorks 2017 or newer, to export into 3MF and open it in Cura manually?

    I just want to be sure it is not a fault in my plugin, but SolidWorks, which is returning invalid 3MF data. Additionally, it would be great if you could upload the 3MF file if it can't be read with Cura.

     

    Many thanks for testing so far!

    Edited by thopiekar
  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · SolidWorks plugin (official thread)
    On 19.10.2017 at 10:44 PM, thopiekar said:

    A new testing version is out. Another attempt to fix the issue mentioned at https://github.com/thopiekar/CuraSolidWorksPlugin/issues/48

    @XYZDesignPro: Hope it fixes your issue, too!

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · SolidWorks plugin (official thread)

    a simple question.

    Solidworks export to stl. Why should i use the plugin ?

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted (edited) · SolidWorks plugin (official thread)

    Fewer clicks. You can directly drag and drop your file into Cura.

    You can open parts, assemblies or drawings (which include only one part or assembly) in Cura and the plugin will do the job to convert it into the correct orientation and best quality.

    Each time you open a file, you can get asked which quality it should be and/or make the highest quality (or whatever you want) the default one.

    (Sounds like I have to make it more clear what the benefits are..)

    Edited by thopiekar
    • Like 1
    Link to post
    Share on other sites
    Posted · SolidWorks plugin (official thread)
    3 hours ago, Gigi said:

    a simple question.

    Solidworks export to stl. Why should i use the plugin ?

    And if you install the macro you can open your models directly from within Solidworks into Cura: https://ultimaker.com/en/blog/52472-ultimaker-cura-3d-printing-software-solidworks-integration-for-a-better-workflow

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · SolidWorks plugin (official thread)
    3 hours ago, thopiekar said:

    (Sounds like I have to make it more clear what the benefits are..)

     

    @Gigi According to your reaction, I guess it should do that.

    Made a note about it and will add more details on my website later.

     

    Thank you for your interest and feedback on this!

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · SolidWorks plugin (official thread)

    Cura 3.2.1

    Solidworks plugin 0.5

    Everything ok.

    BUT.... if Cura is open, export to cura open another instance of CURA software,

    Maybe if he detect that Cura is already open....

    • Like 1
    Link to post
    Share on other sites
    Posted (edited) · SolidWorks plugin (official thread)
    11 minutes ago, Gigi said:

    Solidworks plugin 0.5

     

    Which version exactly? 0.5.2?

     

    11 minutes ago, Gigi said:

    BUT.... if Cura is open, export to cura open another instance of CURA software,

    Maybe if he detect that Cura is already open....

    You mean the behaviour of the macro button, I guess, right?

    Edited by thopiekar
  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · SolidWorks plugin (official thread)

    0.5 plugin. (downloaded)

    Yes macro. A way to detect if Cura is already open.

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · SolidWorks plugin (official thread)
    1 minute ago, Gigi said:

    Yes macro. A way to detect if Cura is already open.

    Known issue. Within the macro Cura gets started with an option, which should act like you should expect.

    Therefore inside the macro, everything is done correctly. The issue is known by Ultimaker's Cura team and not fixed so far.

    (And I'm not going to fix that.)

     

    So I'm sorry for this, but you can't blame the issue on the software bundle which comes with the plugin.

     

    Any other impressions? Critical feedback? :)

    • Like 1
    Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now

    ×
    ×
    • Create New...