Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Extruder motor not moving


theoross
 Share

Recommended Posts

Posted · Extruder motor not moving

Hi,

The extruder motor on my Ultimaker original plus is not rotating. However it works when plugged into the X-axis port.

i am using the Main board 2.1.4 that comes with the printer.

can anyone suggest as to why it is not working ?

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Extruder motor not moving

    Marlin disables the E axis when the nozzle is below a certain temperature (I think typically 170C). You can disable this feature temporarily with the gcode:

    M302

    Or you can simply heat up the nozzle to 180C.

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 8 replies
    ×
    ×
    • Create New...