Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts
Wert

Hot end fan insufficient voltage.

Recommended Posts

Hi, everyone.

I have Ultimaker 2+. It worked fine for a year, then hot end fan began to rotate slowly. I replaced it. The new one worked for three weeks, and then the same problem occurred, afterwards it stopped. I measured voltage. It was 2.53V both at the end of the cable and on the main board, instead of 5V as it should be. Have anyone faced similar problem? Any advices?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Announcements

  • Our picks

    • Architect Design Contest | People
      The goal of this contest is to design a set of people figurines that could be used in such a project to make an area, office or mall seem populated. 
      Think of different types of people in different environments, like walking people, people standing still, working people, and both men and women.
       
      • 4 replies
    • Taking Advantage of DfAM
      This is a statement that’s often made about AM/3DP. I'll focus on the way DfAM can take advantage of some of the unique capabilities that AM and 3DP have to offer. I personally think that the use of AM/3DP for light-weighting is one of it’s most exciting possibilities and one that could play a key part in the sustainability of design and manufacturing in the future.
        • Like
      • 3 replies
×

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!