Jump to content
SolarEcoProjects

Ultimaker Cura 3.1 crashes when connecting to UM3E

Recommended Posts

Posted · Ultimaker Cura 3.1 crashes when connecting to UM3E

Hi,

II completely removed Cura from my mac before upgrading to 3.1. I had to do this to get Cura to run in te first place.

But when I try to connect to my UM3E (which is running the latest firmware) the software crashes.

Has anyone any idea how I can fix this?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Ultimaker Cura 3.1 crashes when connecting to UM3E

Any anti-virus applications (that act like a proxy to monitor incoming/outgoing traffic)?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Ultimaker Cura 3.1 crashes when connecting to UM3E

Any anti-virus applications (that act like a proxy to monitor incoming/outgoing traffic)?

I have Bullguard running, but I have the same result when I stop it.

Might the logs give some insight to you?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Ultimaker Cura 3.1 crashes when connecting to UM3E

I just tried installing Cura on an iMac (same OS version). I also just updated both to 10.13.2.

On the iMac Cura works just fine, but on my macbook it keeps crashing when I try to connect to my UM3E.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Ultimaker Cura 3.1 crashes when connecting to UM3E

You made my day!

This setting was activated on my MacBook for the Thunderbold Ethernet interface. After disabling it, Cura no longer crashes.

 

Thanks for pointing this out!

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Ultimaker Cura 3.1 crashes when connecting to UM3E

I am not using the Thunderbolt Ethernet interface at both of my macs.

14 hours ago, leliep said:

Are you using the Apple Thunderbolt Ethernet interface?

But, the proxy detection was turned on, I am curious if this works with me when I get home.

14 hours ago, Msuurmond said:

Do you have 'Auto Proxy detection' turned on in your network settings?

5a38d50ae9f07_ScreenShot2017-12-19at09_58_46.thumb.png.4ba82e9c5f86253f790c926e9a18df0f.png

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Ultimaker Cura 3.1 crashes when connecting to UM3E

This is a bug in Qt (a library which we use), once this is fixed we will update to that version of Qt.

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Our picks

    • Ultimaker Cura 4.0 | Stable available!
      Ultimaker Cura 4.0 is mainly focused on the improved user interface and cloud integration.
      As always, we want to collect your user feedback for this release. If there are any improvements you can think of, feel free to mention it here and help us to shape the next release.
      • 98 replies
×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!