Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts
  • Sign Up
Nicada

Blank White Screen in Ultimaker Cura 3.1

Recommended Posts

Posted · Blank White Screen in Ultimaker Cura 3.1

I just installed Cura 3.1 and when I try to open a file a different window pops up and stays blank. When I close it the whole program closes. Can anybody help me?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Blank White Screen in Ultimaker Cura 3.1

The blank window is the dialog that is trying to tell you that Cura has crashed, but it has a bug in itself so it stays blank.

 

What OS do you use?

Could you try Cura 3.0, or the Cura 3.2 beta that was released yesterday?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Blank White Screen in Ultimaker Cura 3.1

A usable workaround:
Use Mesa-drivers for opengl instead of system drivers:

DisplayLink drivers in combination with intel drivers seem to often cause issues with white/blank windows ;D

 

  • Like 2
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Blank White Screen in Ultimaker Cura 3.1

thanks, this worked for me :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Blank White Screen in Ultimaker Cura 3.1
On 4/23/2018 at 10:31 AM, geeky said:

A usable workaround:
Use Mesa-drivers for opengl instead of system drivers:

DisplayLink drivers in combination with intel drivers seem to often cause issues with white/blank windows ;D

 

I created an account just to say thanks!! This worked like a charm.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Blank White Screen in Ultimaker Cura 3.1

Thanks Geeky! I had the white screen on updating to 4.4, and your workaround worked like a charm :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Blank White Screen in Ultimaker Cura 3.1

I just wanted to put it out there that I had the same problem with 4.6.1 (oddly only on one computer). This fix worked like a charm.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Blank White Screen in Ultimaker Cura 3.1

hi, i've tryed this with 4.6.1Cura, it's doesn't work for me, i still have a white screen and a "Ultimaker Cura (doesn't answer) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Our picks

    • Talking additive | The 3D printing podcast
      Why should we be the only ones asking questions? Join us and ask Jabil all your questions on September 22nd 5pm CET
        • Like
      • 2 replies
    • Ultimaker masterclass: Optimizing your Ultimaker Cura workflow
      Save your seat for either broadcast on September 23.
      What will you learn?
      · Best practices for iterative print preparation and every lesson you should learn from each print
      · The right way to use per-object settings and when they are most useful
      · Easy-to-use resources for anyone who wants to develop their own printer definitions, plugins, or print profiles
      · How to optimize print profile settings and whether to “keep” or “discard” changes
      · When is the right time to export your drawing from CAD? (Based on Ultimaker Cura’s surprising power as 3D control software)
      · And a whole lot more tips and tricks!
       
      How can I join?
      This free masterclass will take place twice:
      1. 11am CEST (5pm SGT, 5am EDT)
      2. 5pm CEST (11am EDT, 8am PDT, 11pm SGT)
        • Like
      • 0 replies
    • Do you use 3D printing at work? Let us know
      It doesn't matter if you are using 1 Ultimaker or 10, there is inspiration in everything. We're looking for ...
      • 1 reply
×
×
  • Create New...