Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Inventor Plugin (official thread)


thopiekar
 Share

Recommended Posts

Posted · Inventor Plugin (official thread)

I really liked this plugin for the early versions of Cura! When I needed to make changes to a model, I could change the .ipt file, and just import that same file into cura. Instead, with Cura 4.4, I now need to make changes, export an STL file, and then import that file into Cura. It's an extra step, and it requires that I remember whether the STL files are up to the same revision as the Inventor part files, which isn't always the case.

 

Is there a plan to update this plugin to work with Cura 4.4? 

  • Link to post
    Share on other sites

    • 1 month later...
    Posted · Inventor Plugin (official thread)

    Hey! The plugin has been updated for Cura 4.4+ and a bug has been fixed.

    If the document (part, assembly or drawing) is already opened in Inventor, the document won't be closed anymore.

    There was already a check for it before, which was (it seems) not fully tested by me. Therefore, the check gave wrong info and leaded to this issue.

     

    Enjoy!

    • Like 1
    Link to post
    Share on other sites

    • 6 months later...
    Posted · Inventor Plugin (official thread)
    On 8/21/2020 at 10:29 AM, mtg01 said:

    the

    
    The plugin does not work for me for .ipt files created with Inventor 2020. My version of Cura is 4.6. The error message is "invalid file".

     

    Yeah I think is better just to forget the plugin. Save as STL and in the "file / open" in Cura the latest STL saved in inventor is on the combobox list (so you can streamline the import step)

    image.thumb.png.9f80c58afe76f91b9772281f90933c1a.png

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Inventor Plugin (official thread)

    @eried: Can you please share some info? Installed version of Inventor and Cura? Thanks!

    @mtg01: Could you make a screenshot of the results of the service checker tool and send me your log file? You can send it to me via private message 🙂

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Inventor Plugin (official thread)

    Hello everybody,
    I have used this plugin for several versions of Cura and its result was very good. Now update to Cura Enterprise 4.9.0 and the plugin does not load, in Cura the following error appears.

    Screenshoot.thumb.jpg.010b73ede1a0ab4dc0a4fc0e673e63e8.jpg

     

    Thanks.

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share


    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Thanks
        • 11 replies
    ×
    ×
    • Create New...