Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Support blocker issue


Recommended Posts

Posted · Support blocker issue

Sorry, I still cannot reproduce this. Does it happen with just this model, or with any model you try?

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Support blocker issue

    Thanks for the effort, yes its the same with all models

    ezgif.com-optimize (1).gif

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Support blocker issue

    I have the problem described above on Ubintu (17.10 and 18.04) using the AppImage. On Windows 10 it works fine for me.

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Support blocker issue

    The only thing I can think of would be that the depth picking is not working (which could be a GPU/driver issue), and the support blocker gets placed very far away from the model. A patch was just merged that at least does not block slicing when this happens, but it will not fix the placement of the Support Blocker meshes. Can you save a project when Cura is in the "Unable to slice" state, so I can check this theory?

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Support blocker issue

    Hello.

     

    I had similar problem.

    My laptop has integrated Intel GPU and NVidia GPU. I forced driver to use NVidia GPU for Cura and now support blocker works well.

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Support blocker issue

    I had the same thing happen to me. Using Linux Mint 17.3.

     

    I did have one case were I did have the blocker appear but it was way way off in the distance and I had to bring it back. I still don't think it was working correctly however. When I retried I have not yet been able to duplicate it.

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Support blocker issue

    I have finally figured out what is happening. Here's a fix:

    https://github.com/Ultimaker/Cura/pull/3813

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Support blocker issue

    that worked, thanks so much for your help!

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Support blocker issue

    Thanks for the confirmation!

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    ×
    ×
    • Create New...