Jump to content
Sign in to follow this  
nick-leijenhorst

Error: Machine state error 0: Extruder switched....

Recommended Posts

Posted · Error: Machine state error 0: Extruder switched....

For some reason every time I print it stops after a few minutes giving me an error 0, also the temperature shoots up in the graph and the whole machine stops...

I read on the internet this is because its reading too high of a temperature for the extruder, but I'm using the stock merlin firmware.

Can someone tell me what could be the problem? I do know I always get tonnes of errors in the cura term, could this mean the firmware can be corrupt too if my USB connection is so dodgy?

I hope someone can help me, I can't print right now...

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Error: Machine state error 0: Extruder switched....

Okay guys I think it's fixed now. Turns out one of the thermocouple wires was a little loose, tightened both screws now and it's printing as it should...

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!