Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Ultimaker S5 possibly DOA


Recommended Posts

Posted · Ultimaker S5 possibly DOA

HI All,

 

Just got my Ultimaker S5, was very excited, followed the instructions and set it all up and for a while all seemed fine but after few minutes the screen started behaving weirdly and fading out to white with little lines on it as shown in the attached photo. it did briefly come back to life for a couple of seconds before dying again. has anyone else seen this ( i didnt see anything on the forum)? i tried to fix with a firmware update but it wouldn't update over network and i cant use the touchscreen to update off a usb stick. i

 

It was still talking to cura over the network and i was able to upload a print job but i jsut got the message that it failed for unknown reasons after a few minuted (which i guess was it doing bed height calibration).

 

Also the network connectivity has now become dodgy - apps not connecting etc.

 

Its like there is a big cascade failure. 

 

Also i did all standard turning it off and on again type troubleshooting.

 

Cheers in advance

Patrick

 

IMG-20180720-WA0010.jpg

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Ultimaker S5 possibly DOA

    That sucks.  You should send it back.  You could try to ssh into the linux board and see if it's alive but you have to enable developer mode first and that's clearly not happening.  There is an hdmi cable inside under the printer that you could connect to a monitor to see the bootup sequence but opening the bottom of the printer is considered dangerous to human life by Ultimaker so don't do that plus you don't want to violate the warranty already.  So...

     

    Send it back.

     

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Ultimaker S5 possibly DOA

    HI, thanks for the reply, i had some more time to investigate and it looks like the device arrived damaged (possibly during transport). i eventually found that giving the screen a gentle push would make it come back which indicated a loose connection. this stopped working pretty quickly, so given the screen is at the bottom i had a careful look underneath the device and there were some significant cracks in the plastic board on the bottom which is what i guess led to the system not working properly. I have decided not to pry any further and will send it back on Monday morning.

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Ultimaker S5 possibly DOA

    thanks for the replies and advice everyone, appreciate the time you took. i spoke with the vendor this morning and they are going to replace it.

    • Like 1
    Link to post
    Share on other sites
    Posted · Ultimaker S5 possibly DOA
    2 hours ago, wraypa1 said:

    thanks for the replies and advice everyone, appreciate the time you took. i spoke with the vendor this morning and they are going to replace it.

    WooHoo!! :)

     

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    ×
    ×
    • Create New...