Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Under-extrusion or a bigger problem?


Recommended Posts

Posted · Under-extrusion or a bigger problem?

I've been playing with the settings, mostly slowly down the print speed in Cura. I'm not sure why the quality of the print is so low. This printer use to produce high quality prints at much faster speeds. Is this just a setting error? Is it possible that I need a new nozzle or something else? Any advice will help.

 

Current Settings: 

Plastic type: PLA

Extruder Temp: 210 C

Fill Density: 15 %

Infill Speed: 65mm/s

Outer Shell Speed: 30 mm/s

Inner Shell Speed: 60 mm/s

Layer Height: 0.1 mm

 

IMG_2368.thumb.jpg.f5d08664c1e714d07d8cedaf4715faff.jpgIMG_2367.thumb.jpg.abd43de6864cf1cacb98f66020e48699.jpgIMG_2366.thumb.jpg.26a75d7c2dd06bf4ed0ca531266dd250.jpgIMG_2365.thumb.jpg.d7fd1356f47b542091f8227da6425dba.jpg

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Under-extrusion or a bigger problem?

    This is definitely underextrusion.

     

    What printer is this?  If this is a UM2 series then immediately buy a TFN/TFT and replace it (that white teflon part).

     

    There are about 20 causes for underextrusion but I'm not going to list them without knowing the printer model.

     

    Also do some cold pulls (right in the menu for the UM3).

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    ×
    ×
    • Create New...