Jump to content
ichimo

Filament Stripping on Specific Model

Recommended Posts

Posted · Filament Stripping on Specific Model

I have a model I'm trying to print that I made but it keeps stripping the filament each time I try printing it.  I can only assume it's that it has multiple retractions in quick successions at some point in the print or that I made the model really thin.  I tried turning down the retraction settings speed but I don't know how adversely it's going to affect my model if I lower below 10mm/s or just outright disable it.

 

I'm using Ultimaker Cura and a Anet V2.0 printer.

 

I've included the Gcode file and the project file I have it helps.

CFDMP_MaskBaseFix.gcode

CFDMP_MaskBaseFix.curaproject.3mf

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Our picks

    • Ultimaker Cura 4.0 | Stable available!
      Ultimaker Cura 4.0 is mainly focused on the improved user interface and cloud integration.
      As always, we want to collect your user feedback for this release. If there are any improvements you can think of, feel free to mention it here and help us to shape the next release.
      • 19 replies
×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!