Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts
The_real_Oscar48

UM3 bevroor bij eerste print en daarna dood, wifi probleem?

Recommended Posts

Hallo,

 

Sinds kort de trotse bezitter van een UM3. Als eerste print had ik een print gekozen, met een laagdikte van 0,06 mm, met een printtijd van 32 uur. Start was prima, via de app goed mee te kijken. Alleen 9 uur voordat de print klaar zou zijn staat de printer stil. Bed en extruders afgekoeld en het display bevroren, op 21 uur nog te printen.

Knop reageert niet meer, dus uitgezet.

Na het weer aanzetten hoor ik even, 1 - 2 seconden, de ventilator van de extruder en dan is alles stil. 

 

Gegoogled op deze gebeurtenissen en ik kom uit op de wifi modulen. Deze zou je los moeten halen en dan zou het probleem verholpen zijn. Heeft iemand hier ervaring mee?

 

Nu heb ik mijn printer bij Coolblue gekocht en omdat dit binnen een week gebeurd was kon ik hem omruilen voor een nieuwe. De defecte printer is een dag na de storring opgehaald en morgen avond krijg ik de nieuwe thuis.

 

Maar, is het raadzaam om de wifi module, de printer wordt via LAN, aangesloten, sowieso los te koppelen?

Ik zit namelijk niet op weer zo iets te wachten.

 

Ben benieuwd naar jullie reacties.

Met vriendelijke groet,

 

Oscar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gisteren avond de nieuwe UM3 gehad. Super service van Coolblue.

Vandaag uitgepakt en geinstalleerd.

 

En helaas niet zonder  problemen.

Toen ik via het menu de 2de extruder er in wilde zetten en de printkop van zijn transport positie kwam zat de y-as los. Deze was niet in de twee zwarte supportblokjes geklikt. 

 

Dit was gelukkig makkelijk op te lossen.

 

Verder met de installatie. Invoeren van de materialen. NFC werd niet herkend.

Na de installatie via onderhoud en diagnose de NFC test: hardware niet gevonden... google. Houder uit elkaar gehaald, connector zat los in het NFC boardje. 

 

Ook dit was makkelijk op te lossen.

 

Volgende probleem. De camera werkt ook niet. Is dit ook een geval van los kabeltje of kan hier meer aan de hand zijn?

 

Ben benieuwd naar oplossingen.

 

Met vriendelijke groet,

 

Oscar

Edited by The_real_Oscar48

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Our picks

    • Introducing Ultimaker Cura 3.6 | Beta
      Ultimaker Cura 3.6 | Beta is available. It comes with new features, bug fixes, and UX improvements. We would really like to have your feedback on it to make our stable release as good as it can be. As always, you can download the beta for free from our website, for Windows, MacOS, and Linux.
        • Like
      • 92 replies
    • Print Core CC | Red for Ruby
      Q: For some users, abrasive materials may be a new subject matter. Can you explain what it is that makes a material abrasive when you are not sure which print core to use?
      A: Materials which are hard in a solid piece (like metals, ceramics and carbon fibers) will generally also wear down the nozzle. In general one should assume...
        • Like
      • 30 replies
    • "Back To The Future" using Generative Design & Investment Casting
      Designing for light-weight parts is becoming more important, and I’m a firm believer in the need to produce lighter weight, less over-engineered parts for the future. This is for sustainability reasons because we need to be using less raw materials and, in things like transportation, it impacts the energy usage of the product during it’s service life.
        • Like
      • 12 replies
×

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!