Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Very strange repeating pattern


Recommended Posts

Posted · Very strange repeating pattern

So, this is a strange one. For the past several days I've been trying to figure out why I kept getting a strange pattern in the Z axis on my print. I tried a lot of different things from very conservative profiles with low speed and jerk settings, to the default profile, and  several other recommended profiles other people recommended. I also checked the printer over physically to make sure everything was tight. When I noticed the pattern was identical regardless of the settings, I suspected it might be Cura itself doing something. I installed Slic3r and mirrored the settings as closely as I could, and the print was complete free of that pattern (see attached pictures).

 

Right now I'm not sure how to proceed with troubleshooting this problem.

Cura.jpg

Slic3r2.jpg

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Very strange repeating pattern
    Just now, Smithy said:

    It this the same model?

    Sorry, yes it is. It takes 5.5 hours to print, so I generally stopped the print once I could see whether or not the pattern was there. So that picture is basically the bottom 1.5cm of the complete model.

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · Very strange repeating pattern

    Ok, was irritated because it looks different. 

    I had a model some months ago which had similar issues, but only this specific model and I never found the reason. Also sliced with Simplify3D had the same issues, so it was different from your issues here.

    • Like 1
    Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    ×
    ×
    • Create New...