Jump to content
mithc

Retracting Not Working in 3.6 or 4,

Recommended Posts

Posted · Retracting Not Working in 3.6 or 4,

Hello i am using a Robo R1+ printer and i am trying to get the Retraction working but i am having no luck. i have tried almost all of the settings in Cura 3.6 but nothing will make the material retract. i thought maybe it was the marlin software but then i tried Cura 15 then all of the sudden BOOM the material retraction worked, but the prints were not turning out good and there are not as many options as i would like... so back to cura 3.6 i tried updating to 4 but still nothing. the strange thing is i can get the Z hop to work but the material doesn't retract so it just leaves a blob every time it goes up. retract settings attached. any ideas?

tempsnip.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Retracting Not Working in 3.6 or 4,

i also have a video of it Z hoping with no material retraction. 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Retracting Not Working in 3.6 or 4,

hey thought i would give an update i have it working. i had it on Marlin volumetric but Just Marlin worked under the Settings!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!