Jump to content
fab2fab2

Problems with layer change

Recommended Posts

Posted · Problems with layer change

 

Hi, I like to print multi color with a single nozzle printer (Ender 3) and I used to use the pause mode to change filament. Here the probability of the hotend to turn back to the wrong layer height and destroy the print was about 50-60% for failure. Then recently I discovered the "pause at height" script in post processing and to my pleasure it turned out to be very reliable. The only thing I put into the script have been layer number and standby temperature. The rest of the settings I left untouched.

Then yesterday it got it all wrong and after two successful filament changes using the script it came back after the third pause and crashed into the material, destroying not only the project but also my hopes that finally I got a solution for the change issue. I am pretty sure that I did not change my workflow and have no idea why suddenly it went south.

Got anybody an idea what happened and how I can prevent the script from operating wrong in future prints?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!