Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Spool NFC tag repported as corrupted


Matioupi
 Share

Recommended Posts

Posted · Spool NFC tag repported as corrupted

Hello,

the tag of the PVA spool delivered with my UM3 is not recognized by the unit. Other spools works ok on either slot 1 or slot 2 so it seems to be spool related.
When going to maintenance menu and testing the NFC reader, this spool is reported as :

ID : 0410bd8a655a81
CORRUPT_STAT

 

Not sure if this is related, but behaviour appeared after upgrade to 5.2.8 firmware on my 1 month old UM3.

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 8 replies
    ×
    ×
    • Create New...