Jump to content
Sign in to follow this  
V3DPrinting

Issues printing with Printcore AA 0.8 : Strange Elephant Foot

Recommended Posts

Posted · Issues printing with Printcore AA 0.8 : Strange Elephant Foot

Hi to all

 

I am trying to print with a 0,8 mm nozzle on my S5, using Cura 4,0.

 

I have used the printcore AA 0,8 profile and printed a calibration cube in PLA, 200 microns resolution

 

I have done some tuning on the temps (nozzle and bed) and material flow, but whatever I set, I still have an elephant foot on all the solid infill layers.

 

So the 5 first layers are consistently at 30,5 mm for a cube of 30 mm side, for the rest of the layers I have a 30 mm +/- 0,05 cube.

 

See picture

 

 

Thanks for your feedback

David

IMG_3550.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Issues printing with Printcore AA 0.8 : Strange Elephant Foot

I forgot to mention that printing with a 0,6 nozzle with a profile derived from the AA 0.4 works fine, no elephant foot at all.

And yes, I am using 3D Solex Hardcores, so I am able to swap nozzles.

 

Also I have noticed an excess of material on the top layers 

 

Has anyone a clue ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Issues printing with Printcore AA 0.8 : Strange Elephant Foot

Topic can be closed.

I have recreated one in the Cura section, which is more appropriate.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!