Jump to content
Tiger91

PP no longer printing

Recommended Posts

Posted (edited) · PP no longer printing

Hello,

 

I tried printing with a spool of PP recently on a UM3, current cura version, and had no luck.  It turned to silly string.  I tried changing the temperature, flow, speed, etc but no success.  The first layer adheres well, but it seems as though it just doesn't extrude enough after layer 1.  There is no clog however, and other materials work fine.

 

Any suggestions?  That stupid spool is $70 down the toilet otherwise.

 

Thanks,

 

Tiger

Edited by Tiger91

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited) · PP no longer printing

I think maybe nobody responded because your description of the problem is quite vague.  You could provide additional info such as add pictures, describe the problem in more detail, mention what may have changed between when it was working and when it was no longer working, etc.

Verbatim polypropylene is less expensive and prints identically to the Ultimaker brand, I am actually curious if they are just rebranding it.  Matterhackers has PP spools for $50.  They also have Natural SmartMaterials SmartFil PP which I have tried and it is much different.  It is more brittle, a different texture, and does not stick to the glass bed.  I would not recommend that brand.

Edited by Abrasive

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!