Jump to content

Cura 3.6 Not Saving G Code Correctly


currycj442

Recommended Posts

Posted · Cura 3.6 Not Saving G Code Correctly

I am having trouble getting my Ender 3 to print what I have saved from Cura 3.6. I have tried Cura 4.0 and had the same issues.

 

The preloaded test file on my SD card that came with the Ender 3 has no problems printing. I have tried slicing and saving gcode to the SD card from Thingiverse, personal .stls and help files but none will read on the Ender 3.

 

In the file screen on the Ender 3 it will show an odd symbol at the end of the filename.

If I pick one of those files, it will read it and "act" like it is printing but the bed and nozzle don't even heat up and nothing moves.

 

Then after awhile it thinks it is "done."

 

Please help.

 

Thank you,

Cam

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    • Our picks

      • UltiMaker Cura 5.8 beta released
        Another Cura release has arrived and in this 5.8 beta release, the focus is on improving Z seams, as well as completing support for the full Method series of printers by introducing a profile for the UltiMaker Method.
          • Like
        • 1 reply
      • Introducing the UltiMaker Factor 4
        We are happy to announce the next evolution in the UltiMaker 3D printer lineup: the UltiMaker Factor 4 industrial-grade 3D printer, designed to take manufacturing to new levels of efficiency and reliability. Factor 4 is an end-to-end 3D printing solution for light industrial applications
          • Thanks
          • Like
        • 3 replies
    ×
    ×
    • Create New...