Jump to content
anonyme

PLA accumulation before entering printcore

Recommended Posts

Posted · PLA accumulation before entering printcore

I have an issue with my Ultimaker 3 extended: my PLA filament keeps getting stuck between the Bowden tube and printcore. I have cleaned the nozzle with the hot and cold pull technique with no results.

 

Any leads on the issue and way to fix it?

 

Picture of the issue

 

Thank you!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · PLA accumulation before entering printcore

Are you sure it's PLA and not PVA?

 

So that blob must have been deep in the print core to get soft.

 

The problem is that the teflon inside your printcore is either too short (manufactured wrong) or has decayed causing an area where pla can spread out.

 

I recommend you just throw it out and get a new core.  Maybe get a 3dsolex core from shop3d.ca (disclaimer - I sell 3dsolex cores also).

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Our picks

    • Ultimaker Cura 4.0 | Stable available!
      Ultimaker Cura 4.0 is mainly focused on the improved user interface and cloud integration.
      As always, we want to collect your user feedback for this release. If there are any improvements you can think of, feel free to mention it here and help us to shape the next release.
      • 96 replies
×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!