Jump to content
Fernandez924

3D Model not showing all sides??

Recommended Posts

Posted · 3D Model not showing all sides??

Hello! im new to the forum. 

im having an issue.. 

ive made many designs in the past and sliced them on cura and never had any issues until today. im not sure if this is a settings or model issue. when i upload the model to cura everything looks good in the solid view, but then when i slice it and review the layer view there are whole sections missing, even when i add supports or remove. im going to add photos. any ideas?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · 3D Model not showing all sides??

hello im new to the forum

im having some issues

ive made a few designs and dealed with cura for the past 6 months, never had any issues. 

but today i made another model, but when uploading to cura to slice all comes up normal on solid view, but then once i slice it and check the layer view its missing sides. even when i add or remove supports. im going to add photos. any idea?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · 3D Model not showing all sides??

Usually when parts are missing, they are too thin to slice. You can design it thicker (> nozzle size) or try the settings "Print thin walls".

Additionally for horizontal things, the layer height must be lower than the design.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · 3D Model not showing all sides??

And I merged your double post here, because it is a bad idea to post the same thing twice and makes answers more difficult to read.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · 3D Model not showing all sides??
5 hours ago, Smithy said:

Usually when parts are missing, they are too thin to slice. You can design it thicker (> nozzle size) or try the settings "Print thin walls".

Additionally for horizontal things, the layer height must be lower than the design.

 

ive always made models in this wall thickness. whats weird is when i rotate it the ones that were missing come back and other sides go away. its like all the 90 degree sides disappear for some reason. ill try what you said to see if it makes a difference. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · 3D Model not showing all sides??
5 hours ago, Smithy said:

And I merged your double post here, because it is a bad idea to post the same thing twice and makes answers more difficult to read.

oh awesome thanks! yeah i accidentally made a second post because i thought the first one didnt go through, i couldnt find it. when i found it i couldnt figure out how to delete it. thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited) · 3D Model not showing all sides??

Without the model to examine, it is a guessing game. Can you share the model to be checked?

 

Edit:

And I just noticed that it is a sketchup model, which is notorious for creating issues with 3D printing.

Edited by kmanstudios

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Our picks

    • Ultimaker Cura 4.0 | Stable available!
      Ultimaker Cura 4.0 is mainly focused on the improved user interface and cloud integration.
      As always, we want to collect your user feedback for this release. If there are any improvements you can think of, feel free to mention it here and help us to shape the next release.
      • 96 replies
×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!