Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Support Blocker as Support no show


WulfC
 Share

Recommended Posts

Posted · Support Blocker as Support no show

Can someone please help? I've been using Cura with no hassles, barring of my own making. This is undoubtedly one of them, but I can't figure it out...

 

I'm using a support Blocker AS SUPPORT but when I slice it it shows all grey, as in, it won't print. I've used this technique before, so it's some setting I've changed, but I can't figure out what. What would stop a Support block printing? I have Supports enabled, it has a clear path to the Buildplate (actually I've hit this issue a few times now), selected a variety of support % and patterns, etc.

 

I've attached a screenshot. IN this case, I'm using Tree Support, but I want a little extra support where the tree won't grow. I know I can mix them, I've done it before. But, like you see, the support box is greyed out & does not print.

snap016_zpsz5mgb6fd.jpg

 

Any suggestions?

 

Thanks in advance

 

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Support Blocker as Support no show

    I heard it's working in 4.0 and I heard a rumor it is fixed in 4.2 (which isn't out as of today).  I don't use support very often so I hadn't noticed.  Also I'm still on 4.0.

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted (edited) · Support Blocker as Support no show

    Is it worth going back to 4.0 or is 4.2 imminent?

     

    EDIT - it does indeed work in 4.0...

    Edited by WulfC
    Updated info
  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Support Blocker as Support no show

    I would guesstimate that Cura 4.2 will be released around one and a half month from now, barring any unforeseen blocking issues.

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Support Blocker as Support no show

    Thanks, I'll just stick with 4.0 until then.

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Support Blocker as Support no show

    Hello @WulfC, if you are running Cura on either Linux or Windows then you could use one of my builds which are based on the Ultimaker master branches + my own work. You can find them at https://www.dropbox.com/sh/s43vqzmi4d2bqe2/AAADdYdSu9iwcKa0Knqgurm4a?dl=0

     

    I don't know if the fix you require is in place yet but if Ultimaker have fixed the problem then my next build should be OK.

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Support Blocker as Support no show

    Thanks, but I have discovered I can have both 4.0 and 4.1 on my PC at the same time - if I click on a file to open it it'll always open in 4.1, but if I need 4.0 I can open that first. That'll do nicely until 4.2 appears.

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 11 replies
    ×
    ×
    • Create New...