Jump to content
neo-ninja

No materials on UM3 list

Recommended Posts

Posted · No materials on UM3 list

Hi guys,

Can someone help? On my UM3 the material list has disappeared. Meaning that when I go to load a new material I can't select anything. There is no list. 

 

Its driving me nuts, it all started after the Um3 was bricked after the latest update.

IMG_20190611_213240.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · No materials on UM3 list
2 minutes ago, Dim3nsioneer said:

Have you tried a factory reset yet?

Yes and a firmware reset as my machine bricked itself after the latest update!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited) · No materials on UM3 list

Any help anyone?

 

I was told that as my product-id on the machine is 0 i need to login in via SSH in dev mode to set that properly.

 

I have done it but the SSH keeps giving me this error.

 

Traceback (most recent call last):
  File "/ulti_installer/configure_eeprom.py", line 24, in <module>
    eeprom = EEPROM()
  File "/ulti_installer/eeprom.py", line 22, in __init__
    self.__mac = binascii.hexlify(f.read(6)).decode('ascii')
TimeoutError: [Errno 110] Connection timed out

 

Can someone help? I need to use the machine for a project which i am already late on. 

 

@CarloK

 

Edited by neo-ninja

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · No materials on UM3 list
22 hours ago, neo-ninja said:

I have done it but the SSH keeps giving me this error

 

There's an older topic with the same error message, but i don't know how it was solved:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · No materials on UM3 list

Thank you. I'm feeling really let down by Ultimaker Team sadly. My printer was working fine before the update now it's screwed... 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · No materials on UM3 list
On 6/15/2019 at 2:31 PM, neo-ninja said:

I'm feeling really let down by Ultimaker Team sadly.

 

This forum is here for users to help other users. Occasionally Ultimaker employees monitor these forums but they do this in their own time so don't be disappointed when response time is slow. The official Ultimaker support is provided by your reseller and regional distributor.

 

The traceback error you reported here is something I've never seen before. It indicates that the processor can't read the eeprom chip where the product-id and MAC address are stored. The only reason for this failing that I can think of is that the eeprom chip is broken. Perhaps this happened when you opened the printer to insert the SD card for the software downgrade.

 

Contact your local reseller / distributor. They will have to replace the Olimex CPU board.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!