Jump to content
Sign in to follow this  
maltemarkussen

Ultimaker 2 Z stop

Recommended Posts

Posted (edited) · Ultimaker 2 Z stop

Hi all

 

We have an Ultimaker 2 at work, which gave me a headache yesterday.

Long story short, it is now stuck in the first part of the factory reset because the z-stop is engaged and it gives an error message. (z-stop stuck/broken)

 

I have tried moving the bed (with printer turned off), and when I start the reset procedure it just moves down, engages the z-stop and throws the error.

I interfaced with the printer through pronterface, and the error seems to be that the printer should move to engage the stop, and then move back 7mm to disengage. But the printer seems to not move and the z-stop remains activated forcing the error.

 

I tried recalibrating using the below video tutorial, but several of the commands don't seem to get a response from the printer!?:

 

Any suggestion are most welcome 🙂

 

Best regards

Malte

 

Edited by maltemarkussen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!