[[Template core/front/global/favico is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Recommended Posts

Posted · 3dbenchy issues

3DPrinter model: Monoprice Ultimate
3DPrinter brand: Monoprice
Modifications: none
Filament type: PLA
Filament brand: Polymaker PLA Plus
Printing Surface: (???)

Slicer: Cura 4.1

Layerheight: .2
Perimiters: 2
Infill %: 10
Bottom/Top thickness: 
Print speed: 50
Extrusion temp: 200
Platform temp (if heated):60

IMG_3660.jpg

IMG_3661.jpg

IMG_3662.jpg

IMG_3663.jpg

IMG_3664.jpg

IMG_3665.jpg

IMG_3666.jpg

IMG_3667.jpg

IMG_3668.jpg

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · 3dbenchy issues

    Hello @DonaldNaegele, without seeing all of the settings you used it's difficult to tell exactly what's wrong. For starters, I would check that you are using no-skin combing mode and set the max comb distance with no retract to something like 10 or 20. There's heaps of other settings that could make a difference. If you provided the project file, that would be a help.

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · 3dbenchy issues

    Do a File -> Save and just attach the .3mf file to this thread.

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · 3dbenchy issues

    Thanks for the file. I think a big part of the problem is that the model is not good. It appears to be made from a number of meshes and it should be a single mesh.

     

    Screenshot_2019-07-29_21-45-37.thumb.png.56c81758186aacf8c26e26dd413a1145.png

     

    You can see in the image that the mesh tools plugin is unhappy (let's face it, a benchy that isn't watertight is about as much use as a chocolate frying pan!)

     

    Looking at the layer view behind you can see that something is screwy with the door frame.

     

    So, first step, fix the model.

     

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted (edited) · 3dbenchy issues

    Im lost on how to fix the model? I don't see mesh tools anywhere?

     

    Don

    Edited by DonaldNaegele
  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · 3dbenchy issues

    This:

     

     

    Screen Shot 2019-07-29 at 2.04.59 PM.png

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · 3dbenchy issues

    The mesh tools are a plugin you install from the Cura marketplace.

     

    How you fix the model is beyond my knowledge, sorry.

     

    Most likely you will need to fix it before loading it into Cura.

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · 3dbenchy issues

    Plugin and profile installation

    To install a plugin or profile from the Marketplace, take the following steps:

    • Open the Marketplace in Ultimaker Cura by navigating to Marketplace > Marketplace.
    • Select the plugin or profile you want to install and click Install.
    • Quit and restart Ultimaker Cura to enable the plugin or profile.

     

    I don't have these options in my Cura for Mac.

     

    Don

     

     

  • Link to post
    Share on other sites
    Posted · 3dbenchy issues

    Ok I ran all the mesh tools. Should I just try and reprint?

     

    Don

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    ×
    ×
    • Create New...