Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Cura 4.2.0 Slicing Issue


RevNeil
 Share

Recommended Posts

Posted · Cura 4.2.0 Slicing Issue
21 hours ago, DidierKlein said:

You can always use a previous version of Cura, i'm guessing you are not missing a vital functionality that is only there in 4.2 ?

I know. I'm trying to instill a sense of urgency 🙂

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted (edited) · Cura 4.2.0 Slicing Issue

    Hi

    I don’t have this  option in Cura “Maximum Z Speed Travel” because my printer is a Creality CR-10s Pro. When I go to printer settings this is what I have. 

    image.jpg

    Edited by Caballete007
  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Cura 4.2.0 Slicing Issue

    So cura 4.2.1 I think was released today and it fixes this critical bug that caused issues for people with creality printers?  Something to do with the z hop feature.

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Cura 4.2.0 Slicing Issue
    1 hour ago, gr5 said:

    So cura 4.2.1 I think was released today and it fixes this critical bug that caused issues for people with creality printers?  Something to do with the z hop feature.

    Support and slice is working now printing and testing. 😃

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Cura 4.2.0 Slicing Issue
    21 minutes ago, Caballete007 said:

    Support and slice is working now printing and testing. 😃

     

    Start G-Code still does not work 😞 

    Cura 4.2.1 still prepends Bed and Nozzle Heating before G Start Code....

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted (edited) · Cura 4.2.0 Slicing Issue

    4.2.1 - Each time I launch Cura (Mac OS version), the app crashes unexpectedly, then opens fine when I click "reopen"

    Edited by Britdizzy336
  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Cura 4.2.0 Slicing Issue
    On 7/31/2019 at 1:16 PM, KleptoBear said:

    Hurry up please!! This updates totally messed up my schedule the way it already is

    There is a 4.2.1 version available in our website (https://ultimaker.com/software/ultimaker-cura). It should fix the issue. Please try it and let us know.

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Cura 4.2.0 Slicing Issue
    On 7/31/2019 at 10:54 PM, philcanete said:

    WORKING TEMPORARY FIX, building off of @Pseudothink

     

    1. Click marketplace (top right of cura, next to sign in)

    2. Install Printer Settings

    3. Restart Cura

    4. Hit Settings on the toolbar

    5. Hit Configure settings visibility

    6. Search for zoom

    7. Enable Z Hop Speed and Maximum Z Speed Travel

    8. Under the Speed settings, set Maximum Z Speed Travel to 10 and under Printer Settings set Z Hop Speed to 5

     

     

    GW7cd3V.png

     

     

    You are a life saver

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 13 replies
    ×
    ×
    • Create New...