Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Octoprint plugin does not connect


PRISMA3D
 Share

Recommended Posts

Posted · Octoprint plugin does not connect
Hi, this is the first time I write in this forum. I have been a Cura user since its inception, I think it's a great software! Today I download version 4.2 (I am a Linux user and therefore I use the appimage), when making the updates of the plugins, the connection for the octoprint does not appear to me ... nor does the "connect to Octoprint" button appear to me. .. is it a plug in bug or is there anything I can do to fix this issue?
Thanks for everything! Greetings from Argentina!
PD: In the other versions of Cura, the plugin works very well.

 

 
  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Octoprint plugin does not connect

    I downloaded the file as indicated but as far as the instructions "drop it in a running Cura application" this is confusing as I do not know where to drop it. Can you please be more specific.

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Octoprint plugin does not connect

    Nvmind, I figured it out.

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Octoprint plugin does not connect

    Thanks, works fine now.

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Octoprint plugin does not connect

    Working now 😉 

     

    Big Thanks😉

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Octoprint plugin does not connect

    Can someone outline the "drop" process?  If I drag it to an open Cura, Cura says it cannot open files of that filetype  /path/XXXX.curapackage

     

    What am I missing here?

     

    Thanks
     

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Octoprint plugin does not connect
    On 7/31/2019 at 4:51 AM, Sparrz1 said:

    Nvmind, I figured it out.

      

     

     Can you elaborate on what you did?  I've tried to drag this into my open Cura application.  I get an error that Cura can't open the .curapackage file.

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Octoprint plugin does not connect

    Hello,
    I`ve got same problem -
    4.0 cura - everything is fine
    4.2 & 4.2.1 - plugin intalls from marketplace and no "connect to octoprint" button appears
    And dragging curapackage file to cura do nothing but "This package will be installed after restarting"
    image.thumb.png.32b9bf20ca72b237cf8a4407bbaa5afa.pngimage.png.afff806e623cbe83fb54b3d16b519c15.pngimage.png.1184ed00e5cda22f15632b2ba104da47.png

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Octoprint plugin does not connect

    I am having the same issue. after dropping the file the message" this package will be installed after restating" but there is not button to connect.

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Octoprint plugin does not connect

    Here's a new version for Cura 4.2.1
    http://files.fieldofview.com/cura/OctoPrintPlugin-v6.1.0-2019-08-02T07_23_49Z.curapackage

    Download the file and drop it onto a running Cura 4.2 application window. Then restart Cura.

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Octoprint plugin does not connect

    I'm still having issues adding these to CURA.  I've reinstalled Cura a handful of times.  MAC install here . Error is shown below.  Any insight would be appreciated.

    Screen Shot 2019-08-02 at 6.49.24 AM.png

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Octoprint plugin does not connect

    The update is available on the Marketplace now. No need to use the curapackage anymore.

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Octoprint plugin does not connect

    Thank you!

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Octoprint plugin does not connect
    Hi there! Just today I could connect to read and respond .. Thanks for the answers ... I will download the new appimage and try. Regards!
    
     
    
     
  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Octoprint plugin does not connect

    I have the 4.2.1 and the latest Octoprint plugin.  However, when I print, it no longer allows me to cancel a job from the MONITOR screen like it used to. Please advise!

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Octoprint plugin does not connect

    What happens when you press Cancel?

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted (edited) · Octoprint plugin does not connect

    There was no "cancel".  It is as if it "queue'd" the job or lost connection.  I had to use the web version to cancel the print.

     

    Note that on my Creality 10 5s, it had me download a new version of the plugin and it now monitors and allows me to Abort Print.  The real victory here is that I can actually PRINT on this device.  Upgrading to Cura 4.2.1 has cost me considerable time troubleshooting (oops).  I thought it was the PI, and rebuilt it, cleared Cura completely and reinstalled EVERYTHING (including plugins) until I found your comment about the new fix for 4.2.1.  By the way... I LOVE the plugin, etc.   Nice work!  I think my problem was changing "too many things" at a time (new printer, new Cura, new PI, etc).   I will test this with my Ender 3 and that PI to see if it still works there, but I want to finish my first actual print job on the 10 first (I know I can start another Cura... but with my luck this week, I'll wait!)

     

    Thanks for the response and great coding efforts.   (btw... I looked a your website..... I think I might have something you'll like....  We can talk offline if you like)

    Edited by 3in1frame
  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Octoprint plugin does not connect

    Note that the new Octoprint fixed the above issue.

     

    However, I have a NEW issue.  When using the new PLUGIN and the PI, I get a KILLED message on the screen of the Creality and a HALTED message from Cura.  If I print via USB I dont' get this.  Any ideas?  If you tell me where to get "logs" or anything that can help, I would be happy to do so.  

     

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Octoprint plugin does not connect

    How about if you manually upload and print the gcode file via the browser interface? I would like to know if it is my plugin, or OctoPrint itself.

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Octoprint plugin does not connect
    On 8/10/2019 at 1:37 AM, ahoeben said:

    How about if you manually upload and print the gcode file via the browser interface? I would like to know if it is my plugin, or OctoPrint itself.

    Well, I tried this and didn't even get that far.  Pressing CONNECT in Octoprint caused the errors.  I will try it again in "safe mode" when I get a chance.  However, I would think it's Octoprint and have listed the issue on their website.

  • Link to post
    Share on other sites

    Posted · Octoprint plugin does not connect

    Ok, if the web interface won't work, then neither will the OctoPrint Connection plugin in Cura.

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 8 replies
    ×
    ×
    • Create New...