Jump to content
Ultimaker Community of 3D Printing Experts

Problems with first layer and OS of printer


Recommended Posts

Posted · Problems with first layer and OS of printer

Hi,

I have recently gotten into 3D printing.  I purchased a Monoprice Select Mini V3.

When I turn it on and it shows the  IIIP  splash screen, it has V51.266.2  on the bottom.

Is this the newest "operating system" for this printer?

 

Also, when I start a print job, the printer acts like it is not pushing out any filament.  I have adjusted the nozzle so that it is very close to the bed, but still, when the print job starts it takes a while for it to start pushing out material.  By the time it does, it's at the end of the support for my print job (there is no support for my print job).

Has anyone else had this problem and if so, how do I fix it so that the material starts coming out as soon as the print job is starting.

 

I hope this all makes sense.  Any help would be greatly appreciated.

 

Thanks

Chip

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
     Share

    • Our picks

      • New here? Get ahead with a free onboarding course
        Hi,
         
        Often getting started is the most difficult part of any process. A good start sets you up for success and saves you time and energy that could be spent elsewhere. That is why we have a onboarding course ready for
        Ultimaker S5 Pro Bundle, Ultimaker S5, Ultimaker S3 Ultimaker 2+ Connect.   
        They're ready for you on the Ultimaker Academy platform. All you need to do to gain access is to register your product to gain free access. 
        Ready? Register your product here in just 60 seconds.
          • Like
        • 11 replies
    ×
    ×
    • Create New...