Jump to content
JVorders

S5 Heavy Vibration When Using Gyroid Infill

Recommended Posts

Posted · S5 Heavy Vibration When Using Gyroid Infill

Hi All

 

I've tried using the gyroid infill setting a few times now and each time have experienced an alarming level of vibration at the print head that comes when the infill is being printed. I can't tell if this is due to the slice settings or some kind of mechanical issue e.g the nozzle tip catching against the material, but either way it doesn't seem like it'll be good for the printer over time.

 

The problem doesn't exist on the first layer, when I've printed an infill-only model, but it always occurs on each infill layer after that. I have attached a video with sound of a part exhibiting this problem, and the Cura project file. Could anyone shed some light on whether this is normal, or what the problem could be?

 

Many thanks.

UMS5_73151.3mf Gyroid infill problem.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · S5 Heavy Vibration When Using Gyroid Infill

The first layer is almost always printed slower than the rest of the model by default.  Try slowing down the speed of the infill and especially the jerk and travel settings.  I find that many of the default travel and jerk setting in Cura result in rather violent head motions with my UM3 machines.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!