Jump to content
kompetenz-pro

UM3 Repeatable misprint

Recommended Posts

Posted · UM3 Repeatable misprint

Hello!

I have no idea anymore.  My Ultimaker 3 always makes the same mistake. As you can see on the photos, I always have dropouts on the same spot. Repeatable.

 

IMG_5637.thumb.jpg.06fded8c484e86ec714891334ec1abbc.jpg

 

Top Left

ProScope17.thumb.jpg.44467a246f9c4ae4631473b8d866158d.jpg

 

Left/Right Bottom and Right Top - no problems

ProScope18.thumb.jpg.0afd9a6a4c96d1479af6c516dcb5acf9.jpg

 

I have already tried the following:
- different temperatures
- different cooling
- different velocities
- different positions on the printing bed
- Cura 4.2 and 4.3
- Filament diameter measured
- different line widths
- Axes aligned (with calibration sticks)
- Fan controlled
- Drive belt tensioned
- different Printcores

 

I'm grateful for any advice!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · UM3 Repeatable misprint

There could be something wrong with the model... does this area show any irregularity in the Cura preview?

 

If not, a slight increase of the flow rate (maybe 2%) should solve the problem, or you could use the experimental "ironing" feature in cura.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!