Jump to content
Sign in to follow this  
tukl

Cura 13.10 Slicing Problem

Recommended Posts

Posted · Cura 13.10 Slicing Problem

Hey there,

I have a problem in Cura 13.10. I want to print my STL model, when importing into Cura it looks great. If I now choose to Layer View, it does strange things...

Already tried different STL and OBJ Exporter (I use Sketchup for designing), but nothing helps.

Any Ideas?

Bildschirmfoto 2013 10 31 Um 10.17.30

Bildschirmfoto 2013 10 31 Um 10.17.13

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Cura 13.10 Slicing Problem

Make sure the .stl file is error free. You can load it into netfabb basic and check if there is a red cross at the bottom right. If it is, click on the red cross at the top in the menu bar. Then start the repair operation.

Also, which settings did you use in Cura? If for example your shell thickness is smaller then your nozzle diameter, Cura won't slice it.

If you want, attach the .stl file in question here so we can take a look.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Cura 13.10 Slicing Problem

hi Nicolinux,

thanks for your help. indeed we had an error in the STL-File, with this information we redesigned our model a bit and now it works!

Best

Sebastian

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Cura 13.10 Slicing Problem

If you had chosen XRAY view in cura it would have shown the problems in red.

Also the "fix horrible" checkboxes may have let you print it without fixing the "errors".

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Cura 13.10 Slicing Problem

thanks! The hint with Netfabb worked for me, now I know a bit more where such "problems" can occur and how to solve it.

Where Is the "fix horrible" checkbox?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Cura 13.10 Slicing Problem

It's in the expert menu. First enable full settings if you haven't already: Expert -> Switch to full settings... Then open the expert settings by, you guessed it, Expert -> Open expert settings... You'll find the checkboxes in the lower right of the dialog that pops up.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!