Jump to content

Issue with stringing


Error404

Recommended Posts

Posted · Issue with stringing

Printer U20 ONE (Gearbest)

Cura 4.3

HATCHBOX filament (brand new)

I'm a newbie, this is my first printer and tests. I noticed after printing benchy the stringing issue. I have lowered my temp to as low as 180 (bed at 60), I have played with my retraction distance (from 5 to 10mm) and my retraction speed from 40mm/s to up to 60mms/s with no success. I also have Z-hop checked on.

What else can I test? Could a different brand filament help?

I haven't updated the firmware from my u20, could that help?

FAKE EDIT - I just read a post saying that switching to CURA 4.1 could solve the issue... but I haven't tried yet.

Thanks in advance for your feedback.

2019-11-16 07.20.17.jpg

2019-11-16 07.20.30.jpg

2019-11-16 07.20.34.jpg

2019-11-16 07.20.40.jpg

  • Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    • Our picks

      • UltiMaker Cura 5.8 beta released
        Another Cura release has arrived and in this 5.8 beta release, the focus is on improving Z seams, as well as completing support for the full Method series of printers by introducing a profile for the UltiMaker Method.
          • Like
        • 1 reply
      • Introducing the UltiMaker Factor 4
        We are happy to announce the next evolution in the UltiMaker 3D printer lineup: the UltiMaker Factor 4 industrial-grade 3D printer, designed to take manufacturing to new levels of efficiency and reliability. Factor 4 is an end-to-end 3D printing solution for light industrial applications
          • Thanks
          • Like
        • 3 replies
    ×
    ×
    • Create New...