Jump to content
DanD

Upgraded firmware and Cura - Unable to connect

Recommended Posts

Posted · Upgraded firmware and Cura - Unable to connect

Hi,

 

I upgraded the firmware and Cura today. Ultimaker 3 Extended to the latest versions.

 

Win 10 PC seems to see UM3 and I can see the machine settings.

 

Browser has been attempting for an hour.

 

Unable connect locally either.

 

Printer can see the internet and I have rebooted it a few times since I upgraded the firmware.

 

I'm able to ping the printer from the PC.

 

I have rebooted the PC and restarted Cura a few times.

 

On one screen "This printer is not set up to host a group of printers"

 

On another "The printer(s) below cannot be connected because that are part of a group"

 

Thoughts?

 

Capture4.JPG.a6c1dc0213e38c4a2657a4e8e0f86b8f.JPG

 

Capture3.thumb.JPG.c0e9765d1afe0eb32912e5f0c563d7aa.JPGCapture2.thumb.JPG.fe1cbc0ee8564e0fbe0b071c6148cb21.JPGCapture1.thumb.JPG.a0b50edd5ce37e33b33eaae38d10f12c.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Upgraded firmware and Cura - Unable to connect

Try if a "Cura Connect Reset" on the printer helps. This just resets some network related things helps with some problems. It seems that your printer was part of a group, so with a Cura connect reset, the group configuration will be removed.

 

I cannot say out of my head where you find the Cura connect reset, but it is in the same menu as the factory reset. Should be maintenance or something like that.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Upgraded firmware and Cura - Unable to connect
1 hour ago, Smithy said:

Try if a "Cura Connect Reset" on the printer helps. This just resets some network related things helps with some problems. It seems that your printer was part of a group, so with a Cura connect reset, the group configuration will be removed.

 

I cannot say out of my head where you find the Cura connect reset, but it is in the same menu as the factory reset. Should be maintenance or something like that.

 

Thx Smithy!

 

You were correct 🙂

 

That worked.

 

I had no idea that option was available as I was using a very old 3.xxxx firmware 

 

Thank you very much for the quick response.

 

I had been putting off updating Cura and my firmware for a long time and was regretting doing it today.

 

Best regards

 

Dan

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted · Upgraded firmware and Cura - Unable to connect

Thanks for the feedback!
I'm glad it worked.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

Welcome to the Ultimaker Community of 3D printing experts. Visit the following links to read more about our Terms of Use or our Privacy Policy. Thank you!